SRUŠEN PREMIJERLIGAŠKI REKORD HRVATSKOG NAPADAČA: / Napadač Bournemoutha novi je vlasnik neobičnog postignuća

Image
Foto: AFP PHOTO / BELGA / ROBERT VANDEN BRUGGE

Wilson je zabio posljednji izjednačujući pogodak koji mu je bio 16. bez i jedne asistencije te je tako pretekao Strupara.

3.1.2018.
10:19
AFP PHOTO / BELGA / ROBERT VANDEN BRUGGE
VOYO logo

Branko Strupar 16 je godina bio vlasnik jednog neobičnog Premijerligaškog rekorda. Hrvatski napadač igrao je za Špansko i belgijski Gent u kojem je briljirao i zabio 106 golova u 168 nastupa za belgijsku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To mu je osiguralo prelazak u premijerligašku momčad Derby Countya u kojem su ga ozljede spriječile da pokaže svoj puni potencijal. Na Otoku je proveo četiri sezone i zabio svega 15 pogodaka. No ono što je zanimljivo, za to vrijeme nije upisao niti jednu asistenciju.

Bio je to uistinu neobičan rekord kojeg je skinuo Calum Wilson prvog dana nove godine u remije svog Bournemoutha kod Brightona 2-2. Wilson je zabio posljednji izjednačujući pogodak koji mu je bio 16. bez i jedne asistencije te je tako pretekao Strupara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač igrao je i za belgijsku reprezentaciju zabivši pet golova u 17 utakmica, a 2003. ostvario je svoj san i zaigrao za Dinamo u kojem je proveo jednu sezonu i zabio sedam golova u 13 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo