SRBI NA KOLJENIMA / Srpski mediji raspisali se o potezu Orlova: 'Hrvati kleče samo pred Bogom, njima to nije na repertoaru''

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Srpski nogometaši kleknuli u Dublinu i dali podršku pokretu 'Black lives matter'

8.9.2021.
8:28
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometni reprezentativci Srbije jučer su prije utakmice s Republikom Irskom kleknuli i na taj način pružili podršku protiv rasizma odnosno pokretu "Black lives matter".

Image
'HRVATI KLEČE SAMO PRED BOGOM' /

Pogledajte reakcije na objavu da Vatreni neće klečati zajedno s Englezima

Image
'HRVATI KLEČE SAMO PRED BOGOM' /

Pogledajte reakcije na objavu da Vatreni neće klečati zajedno s Englezima

Srbi o potezu svojih nogometaša: 'Bila je to neobična scena'

Srpski mediji prenose ovaj događaj i ističu kako je to bila neobična scena na Aviva stadionu u Dublinu. Ovaj antirasistička gesta nekoliko se godina već primjenjuje u mnogim zemljama, a svjedoci smo bili i da je većina reprezentacija to činila na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, među njima nisu bili nogometaši Hrvatske koji su takvo što odbili. U lipnju, prije prvog nastupa Vatrenih na Euru protiv domaćina Engleza na Wembleyju, potegla se priča o (ne)klečanju Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Klečanje nije na repertoaru Hrvata'

The Athletic je tada napisao kako je takav stav Hrvatske bio očekivan. Englezi su tada naglasili da je glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak potvrdio da hrvatski nogometaši neće klečati jer se to ne spominje u UEFA-inim protokolima te da se krovna europska nogometna federacija protivi uvođenju politike u sport.

Klečanje uoči utakmica u znak podrške borbi protiv rasizma, koju je popularizirao igrač američkog nogometa Colin Kaepernick, a koju su usvojile mnoge sportske momčadi, među njima i nogometna reprezentacija Engleske, nije "na repertoaru" hrvatske nogometne reprezentacije, naglasio je tada britanski tabloid Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati ne kleče

"Hrvatska seniorska reprezentacija nikad nije kleknula uoči utakmice, iako je njihova U-21 momčad usvojila tu gestu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu mladih", pisao je u lipnju Daily Mail te dodao da Hrvati gotovo sigurno neće kleknuti ni uoči dvoboja s Engleskom.

Naravno da su cijeli slučaj i gesta Vatrenih odjeknuli na društvenim mrežama kao i jedan od komentara hrvatskih fanova koji je postao jako popularan kod ostatka hrvatskih korisnika na društvenim mrežama, ali i šire:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvati kleče samo pred Bogom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo