Sreća je ovog puta bila na strani Hajduka!

Hajduk je u 14. kolu hrvatske nogometne lige na Poljudu pobijedio Varaždin s 3:0.

5.11.2011.
21:39
VOYO logo

Splićani su se nakon neugodnog poraza u prošlom kolu protiv Intera vratili pobjedom. Iako ne baš uvjeljivo kako rezultat sugerira, ali ipak zasluženo, Hajduk je došao do nova tri boda s kojima se vratio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Domaći su sjajno otvorili susret, Andrić je u drugoj minuti dugom loptom pronašao natrčalog Vukovića koji je lažnjakom bacio vratara Drevena na pod i postigao svoj prvi pogodak za Bijele.

Nastavio je Hajduk u istom ritmu, već u 19. minuti bilo je 2:0. Na 20-tak metara Luštica je primio jedan odbijanac kojeg je snažnim i odmjerenim udarcem sproveo u mrežu Varaždinaca. Tada je momčad Krasimira Balakova potpuno stala, počelo je 'curiti' u obrani što su Splićani mogli skupo platiti u nekoliko navrata. Varaždinci su konstantno prijetili iz kontra napada, a nekoliko dobrih prilika propustili su Golubar i Sačer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad se očekivao kraj poluvremena Bijeli su postigli novi pogodak. Luštica je na desnoj strani pronašao Tomasova koji u svojoj 100-toj utakmici za Hajduk iskosa pogađa suprotni kut Drevenovog gola što je Zadraninu već osmi ovosezonski pogodak.

Drugo poluvrijeme započelo je velikim pljeskom poljudskih tribina, strijelca trećeg gol zamijenio je povratnik u splitske redove, oporavljeni Drago Gabrić. Odigrao je svoju prvu službenu utakmicu nakon teške prometne nesreće koju je doživio u svibnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo cijelo drugo poluvrijeme uglavnom se svelo na čuvanje rezultata domaćih i neugodne prijetnje Varaždinaca koji su nastojali postići barem počasni zgoditak. Opet su Subašiću prijetili Golubar i Sačer koje je neumorno upošljavao veteran Davor Vugrinec, no gostujućim napadačima gotovo ništa nije polazilo za nogom.

Iako pobjeda Hajduka izgleda dosta uvjerljivo, obrana Bijelih, kao i protiv Intera, pokazala je dosta slabosti, curilo je sa svih strana, i da je na terenu bila raspoloženija momčad na drugoj strani, Splićani bi možda još jednom s poljudskog travnjaka otišli pognute glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Lučkog i Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici podijelili su bodove (2:2). Domaćini su poveli preko Leopolda Novaka u 41. minuti, a gosti su se vratili u drugom dijelu nakon samo šest minuta. Najprije je Lokomotivin Australac Tomi Jurić u 51. minuti glavom spustio glavom loptu za Leonarda Mesarića koji je s pet metara prizemno pospremio u mrežu. Jurić je u 57. s 25 metara zabio za 2:1.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 73. kada je Josip Fuček iskosa s lijeve strane s dvadesetak metara sjajno pogodio suprotni kut za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do šeste pobjede u ovoj sezoni, Cibalia je došla nakon dramatične završnice u utakmici s Istrom 1961. Naime, Vinkovčanima je sva tri boda osigurao napadač Mladen Bartolović u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Iako su prošli tjedan proveli u štrajku, odbijajući trenirati zbog neisplate plaća, Karlovčanima to očito ne smeta. U 14. kolu hrvatske nogometne lige, momčad iz grada na četiri rijeke pobijedila je na domaćem terenu Zadar 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Junak dvoboja bio je Enes Novinić koji je postigao oba pogotka. Prvi već u 2. minuti, kada je bio najspretniji nakon ubačaja iz kuta, a potvrdu pobjede Novinić je 'isporučio' u nastavku susreta. U 59. minuti je jedan ubačaj sa strane glavom proslijedio u mrežu nemoćnog vratara Zadra Ježine.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo