NANIZALI PORAZE /

Srbi nakon debakla u Europi: 'Hrvati nam odmiču, prijeti nam još gore stanje'

Image
Foto: profimedia

Razočarani učinkom svojih klubova ostali su u nevjerici kako je Srbija po koeficijentu pala niže od Hrvatske

4.10.2024.
14:34
profimedia
VOYO logo

Srpski klupski nogomet, kao ni onaj reprezentativni ne ide u najboljem smjeru. Srbija je početkom prošle sezone bila 11. na mjestu UEFA-ine tablice koeficijenata te je zbog toga ove i prošle sezone imala dva kluba u Ligi prvaka, ali samo godinu dana kasnije pala je na 20. mjesto.

Image
10/10 /

Gvardiol je jedini koji je za Građane odigrao svaki susret ove sezone: Pep ima puno povjerenja u njega

Image
10/10 /

Gvardiol je jedini koji je za Građane odigrao svaki susret ove sezone: Pep ima puno povjerenja u njega

Teškim porazima Crvene Zvezde kod Intera (4-0) u Ligi prvaka te Bačke Topole kod Astane (1-0) u Konferencijskoj ligi, klupski nogomet u susjednoj državi u definitivnom je padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski mediji o tome su se naveliko i naširoko raspisali, razočarani učinkom svojih klubova ostali su u nevjerici kako je Srbija po koeficijentu pala niže od Hrvatske koja je trenutno jedno mjesto iznad njih, odnosno na 19. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegraf pod naslovom "Srbija sve gora na tablici UEFA-e poslije poraza Zvezde i TSC-a: Hrvati nam pobjegli, a 15. mjesto možemo sanjati!" piše:

"Srbija je samo dvije sezone imala izravnog sudionika Lige prvaka i drugog u kvalifikacijama te ukupno pet klubova u Europi, od čega su bar tri bila sigurni sudionici grupnih faza. Ali, za manje od dvije sezone nacionalni UEFA koeficijent se toliko srozao da je tužno i gledati tablicu, koja iz kola u kolo postaje sve nepovoljnija. Ne samo da je Srbija ispala iz Top 15, što donosi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, već to mjesto sada može samo sanjati, a pretekli su nas i Hrvati, od kojih smo dugo bili bolji.

Blic također navodi: "Srbija tone sve dublje: Hrvati nam odmiču, prijeti nam još gore stanje", a u tekstu ispod je napisao:

"Odavno je postalo jasno da Srbija više neće ubirati plodove gornjeg doma europskog nogometa, nakon berićetnih sezona i skupljanja koeficijenta, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će pad biti toliko bolan. Partizana, Čukaričkog i Vojvodine nema u Europi, a Crvena zvezda i TSC su upisali poraze, pa pogled na ranking-tablicu izgleda tužno. Srbija se nalazi na 20. mjestu rang-liste UEFA koeficijenata, odnosno pet manje u odnosu na beneficije s dva mjesta u borbi za Ligu prvaka, samim tim i jednim u Europa ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sličnu stvar objavio je i Kurir pod naslovom:

"Katastrofa srpskog nogometa! Nižu se porazi, koeficijent beskonačno propada. Prestigla nas Hrvatska, a možemo pasti još niže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO: Bivši FIFA-in sudac donio konačni sud o tome je li Dinamo zakinut za penal nad Petkovićem

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo