SRAMOTAN ISPAD SINIŠE MIHAJLOVIĆA U JEKU VELIKOG SKANDALA: / 'Tko je uopće ta Anne Frank?'

Image
Foto: AFP

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović, aktualni trener talijanskog prvoligaša Torina, ispalio je u srijedu nevjerojatnu glupost na konferenciji za novinare.

25.10.2017.
11:49
AFP
VOYO logo

Italija je posljednjih dana na nogama zbog skandaloznog antisemitskog ispada radikalnih navijača Lazija. Oni su prošli vikend tijekom dvoboja protiv Cagliarija bili smješteni na tribini Olimpica na kojoj su, inače, tijekom domaćih utakmica smješteni navijači njihova najvećeg rivala Rome.

Image
SINIŠU MIHAJLOVIĆA BRUTALNO IZVRIJEĐALI U CROTONEU: /

'To su neznalice. Ciganin ili Srbija, to je isto'

Image
SINIŠU MIHAJLOVIĆA BRUTALNO IZVRIJEĐALI U CROTONEU: /

'To su neznalice. Ciganin ili Srbija, to je isto'

Fotografije u dresu Rome

Tribina najžešćih navijača Lazija je, naime, bila zatvorena zbog ranijeg rasističkog ispada, a i ovom su se prilikom ultrasi 'nebesko-plavih' pobrinuli za novi skandal i sramotu. Tribinu su oblijepili fotografijama Anne Frank odjevene u dres Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anne je bila židovska djevojčica koja je tijekom Drugog svjetskog rata pisala dnevnik u kojem je svjedočila o drami kroz koju je svakodnevno prolazila i patnjama Židova. Preminula je u koncentracijskom logoru Bergen-Belsen, a njezin je Dnevnik preveden na desetke svjetskih jezika. Postala je time jedan od simbola stradanja Židova tijekom Drugog svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za cijelu je Italiju, stoga, ispad navijača Lazija prvorazredan skandal, a čelnici kluba su najavili da će raditi s mladim navijačima, pa čak i organizirati odlakse u Auschwitz. No, Siniši Mihajloviću, koji je igrao za Lazio od 1998. do 2004. godine i bio jedan od idola navijača, ništa nije jasno.

"Navijači Lazija su ismijali Anne Frank s Rominim dresom? Ne znam što se dogodilo, ali tko je uopće Anne Frank", mrtav-hladan je, prema izvještaju Football Italije, upitao Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neznalica sam'

Kad su mu novinari objasnili o kome se radi, srpski je trener samo kratko dodao:

"Ne znam jer sam neznalica kad je ta tema u pitanju, žao mi je."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo