SPREMAJU SE VELIKE PROMJENE U ENGLESKOM VELIKANU: / Čelnicima Arsenala je prekipjelo, u London stiže slavno trenersko ime?

Image
Foto: Profimedia

Arsenal je posljednji naslov u Premiershipu osvojio sada već davne 2004. godine

11.11.2019.
8:40
Profimedia
VOYO logo

Poznati španjolski trener Luis Enrique počeo se spominjati kapo novi trener engleskog velikana Arsenala, gdje bi trebao naslijediti svojeg sunarodnjaka Unaija Emeryja koji ne briljira na klupi londonskog kluba.

Enrique je bivši trener slavne Barcelone i izbornik Španjolske reprezentacije koju je napustio ranije ove godine zbog osobne tragedije - smrti devetogodišnje kćeri i od tada nije vodio niti jednu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Luis Enrique

No, sada bi se mogao vratiti.

U pnedjeljak je španjolski El Confidencial objavio kako je Enrique jedan od najozbiljnijih kandidata za dolazak na klupu Arsenala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslijedio legendu pa zakazao

U londonskom klubu već duže vrijeme navijači traže promjenu trenera Emeryja koji je prošle godine naklupi Topnika naslijedio legendarnog Arsenea Wengera, ali nije opravdao očekivanja.

Prošle sezone Emery nije uspio izboriti plasman u Ligu prvaka, što je bio cilj koji su pred njega postavili čelnici, a niti ovu sezonu nije dobro počeo, unatoč tome što je dobio veći broj pojačanja, među kojima je i Nicolas Pepe, doveden za 70 milijuna funti iz Lillea, što je Arsenalov rekordni transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Unai Emery

U prvenstvu je Emeryjev Arsenal trenutno na šestom mjestu sa 17 bodova nakon 12 kola. Usporedbe radi, prvoplasirani Liverpool ima 34, a drugi Leicester 26 bodova.

Trofejni Španjolac

Taj rezultat nije dovoljno dobar za Arsenal pa se Emeryju "trese stolac" i Enrique je najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj karijeri Enrique je na klupi Barcelone, između ostaloga, osvojio dva naslova u španjolskom prvenstvu, tri španjolska Kupa i jednu Ligu prvaka.

S druge strane, Arsenal je posljednji naslov u Premiershipu osvojio sada već davne 2004. godine i treba napraviti velike promjene kako bi se vratio na staze uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo