ČLAN UPRAVE DINAMA / Podnar: 'Sportski sektor odbio je besplatno dovesti Ivanovića i Pašalića'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U ožujku je imenovan za novog člana Uprave, ali se od tada do sada nije oglašavao u medijima

31.10.2023.
13:43
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Član Uprave Dinama Darko Podnar jedan od samozatajnijih ljudi u klubu. U ožujku je imenovan za novog člana Uprave, ali se od tada do sada nije oglašavao u medijima. Međutim, sada je odlučio otkriti neke pomalo šokantne detalje.

Image
NEOČEKIVAN TRANSFER /

Ćorić se nakon pet godina vraća u Hrvatsku pokušati spasiti karijeru

Image
NEOČEKIVAN TRANSFER /

Ćorić se nakon pet godina vraća u Hrvatsku pokušati spasiti karijeru

Dinamo je ovoga ljeta odradio jedan od najgorih prijelaznih rokova u povijesti kluba. Stožerne igrače i reprezentativce Dominika Livakovića, Josipa Šutala i Luku Ivanušeca zamijenili su potpuno promašeni igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz mjeseca u mjesec Voyo donosi jedinstveno borilačko iskustvo

Image

Germanijak je s Podnarom najviše razgovarao upravo o loše odrađenom prijelaznom roku pri čemu je član Uprave Dinama otkrio pomalo šokantne detalje kako se i tko je radio na pojedinim transferima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Laž je da smo ometali Darija Šimića u njegovom radu. Istina je da smo svaki njegov prijedlog analizirali iz više aspekata i prema tome donosili meritorne odluke na koje smo imali pravo, kako iz odgovornosti prema funkcijama koje obavljamo u Dinamu tako i iz ranijeg iskustva rada u sportskom klubu. Isto tako, do samog kraja prijelaznog roka smo slušali o pojačanjima iz Serie A i drugih jakih europskih liga i to je redovito izlazilo u javnost. Na žalost, nitko od tih igrača nije došao u Dinamu iako smo očekivali da će vrhunski napadač biti realiziran upravo u tom aranžmanu posudbe iz jednog od najvećih klubova Italije, Francuske ili Španjolske. Svi ostali prijedlozi igrača iz raznih liga, a bilo je tu vrlo interesantnih opcija, koje smo primali od nebrojenih agenata su odbijani od strane sportskog sektora", rekao je Podnar

Tvrdi kako je većinu igrača doveo sportski sektor na čijem je čelu bio Dario Šimić, uključujući i Maximea Bernauera koji je došao iz druge francuske lige za 1,2 milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dio sportskog sektora je bez znanja i odobrenja Uprave otputovao u Francusku i s igračem dogovarao uvjete. Po prezentaciji igrača dolazi do rasprave o upitnoj kvaliteti igrača i kvaliteti 2. francuske lige jer igrač s 24 godine nikada nije igrao u prvoj ligi, ali tada dolazi do inzistiranja trenera na dovođenju igrača i uvjeravanju sportskog sektora da igrač ima iznimnu kvalitetu, da je produkt odlične akademije i da se radi o nadogradnji momčadi i sljedećem velikom transferu. Na kraju je dano povjerenje mišljenju i uvjeravanju sportskog sektora i trenera Igora Bišćana. Moram napomenuti da smo za navedenu poziciju imali alternative u obliku bivših igrača Dinama koji su izrazili želju za povratak u klub i mladih stopera koji igraju u ozbiljnim europskim momčadima. Sportski sektor je procijenio da je Maxime najbolji izbor iako smo u tom trenutku imali u kadru Morena Živkovića i Gurlicu za koje nisam siguran da su lošiji igrači i za koje nismo trebali plaćati odštetu", rekao je Podnar.

FNC 13 ove subote, 4. studenog, stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo od 20.00 u prijenosu UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i da su Toni Fruk, Marco Pašalić i Franjo Ivanović, koji briljiraju u dresu Rijeke, mogli doći besplatno u Maksimir.

"Takuro Kaneko je igrač koji je predstavljen Upravi nakon što je Šimić obavio sve potrebne predradnje s predstavnikom igrača u Hrvatskoj koji je već dovodio igrače iz Japana u Hrvatsku i obavio razgovore s japanskim agentima. Za istu poziciju smo imali opciju i Marca Pašalića kojeg je Bišćan znao iz U21 reprezentacije i koji je bio nuđen Dinamu besplatno i koji je na kraju potpisao za Rijeku i trenutno je jedan od vodećih strijelaca HNL-a. Sportski sektor je samostalno procijenio da Pašalić nije igrač koji ima kvalitetu za Dinamo. Bogdan Myhailičenko je bio prijedlog Daria Šimića i Marka Vukelića", rekao je Podnar pa nastavio o Fruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fruka je izričito htio trener Bišćan koji ga je poznavao iz HNL-a i U21 reprezentacije te izrazio želju da ga se dovede. Nakon što smo kontaktirali agenta i nakon što smo dobili informaciju da ga je Fiorentina spremna pustiti za postotak budućeg transfera i da igrač traži jednu od najmanjih plaća u klubu jer želi doći u Dinamo isto je prezentirano sportskom sektoru. U tom trenutku trener mijenja mišljenje i sportski sektor se prestaje javljati agentu i igraču. Imamo mogućnost ga pratiti u dresu Rijeke gdje ga je doveo naš trenutni trener Jakirović nakon što je od igrača i agenta čuo da se sportski sektor Dinama ne javlja više igraču. Naknadno smo čuli da je ista priča bila i s Marcom Pašalićem i Ivanovićem koji su isto potpisali za Rijeku", rekao je Podnar za Germanijak

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo