Hajduku se do sada ovo nikada nije dogodilo!

Hajduk do sada nikada nije izgubio od Splita u prvoligaškim okršajima, a ta je tradicija prekinuta jer su Bili u 30. kolu domaćeg prvenstva pali na Parku mladeži s 2:1.

4.5.2013.
19:46
VOYO logo

Gradski rivali su do sada u prvoligaškoj konkurenciji odigrali osam utakmica. U četiri su pobijedili Bili, tri puta nije bilo pobjednika, a Split se sada može pohvaliti prvim Hajdukovim 'skalpom' u najelitnijem razredu hrvatskog nogometa.

Novi trener Hajduka Igor Tudor imao je vrući debi, a Split je ovom pobjedom napravio korak bliže Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su golovi 'pali' u sjajnom prvom poluvremenu, a Hajduk je šokirao Erceg koji je u tri minute zabio dva gola.

U 31. minuti je svoju momčad doveo u vodstvo nakon što je Rebić sjajno 'ispremiješao' obranu Hajduka, a u 34. je povećao vodstvo nakon asistencije Barabana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kouassi je vratio Hajduk u igru u 36. minuti pogotkom sa 20 metara i smanjio prednost domaćina na 2:1.

Nastavak utakmice nije bio tako atraktivan kao prvih 45 minuta, a posljednju veliku priliku na utakmici je promašio Kouassi u 87. minuti kada je izašao sam pred Vukovića i onda neprecizno pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šteta naših šansi za 2:2. Ključ utakmice je prvih 25 minuta, kada nam je nedostajalo agresije. Inzistirajući na 'pas igri', bez dugih lopti, momci su pomislili da su nogomet samo kratke lopte. Ali, momčad koja se ne brani sa 10 igrača ne može nikoga dobiti. Podbacilo je 4-5 igrača, a pojedinci su loše pripremljeni", izjavio je za Sportske novosti razočarani Tudor.

Hajduk je ovim porazom pao na peto mjesto ljestvice i sve je izglednije da će prolaz u Europu tražiti kroz finale Kupa u kojem se sastaje s Lokomotivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u Parku mladeži bio bez prave podrške navijača, koji su bojkotirali derbi zbog skupih ulaznica. Slaven Žužul nije posustao, ostavio je cijenu od 80 kuna, a Hajdukovi navijači, njih više od tisuću, bodrilo je svoje ljubimce s obližnje ulice, udaljene pedesetak metara od stadiona.

Na praznoj tribini namijenjenoj Torcidi našao se transparent 'Iza zida, preko puta, kuca srce za Hajduka'. (Vlm)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo