SPLIĆANIMA PRIJETI DRASTIČNA KAZNA: / Policija podnijela optužni prijedlog protiv Hajduka

Image
Foto: PIXSELL

Načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec prokomentirao je u razgovoru za N1 huliganski ispad koji se dogodio tijekom subotnjeg derbija hrvatskog prvenstva između nogometaša Hajduka i Rijeke (1-1)

13.3.2017.
21:16
PIXSELL
VOYO logo

Pred kraj utakmice na teren je utrčao navijač sa šipkom u ruci i krenuo naganjati suca Marija Zebeca. Zaštitarskoj službi je trebalo dosta vremena da onesposobi muškarca i preda ga policiji.

Image
SPLITSKI VAPAJI NACIJI: /

'Frustracije zbog nepravilnosti u HR nogometu ne smiju postati opravdanje za nasilje'

Image
SPLITSKI VAPAJI NACIJI: /

'Frustracije zbog nepravilnosti u HR nogometu ne smiju postati opravdanje za nasilje'

'Odgovornost je na organizatoru'

"Prije svega, odgovornost je na organizatoru i zaštitarskoj tvrtki. Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima definitivno jasno dijeli odgovornosti svih dionika o sigurnosti na sportskim natjecanjima. I ovdje se definitivno radi o propustima organizatora odnosno zaštitara koji su organizirani i angažirani ispred organizatora. Dakle, po samom rasporedu zaštitarske službe na tartan stazi, kod samog pokušaja silaska s tribine i ulaska u natjecateljski prostor, trebala je uslijediti reakcija zaštitara. Mi ćemo naravno detaljnije proanalizirati sve okolnosti, ali već je pripremljen optužni prijedlog kojim će se teretiti organizator, dakle odgovorna osoba ispred organizatora, a to je nogometni klub Hajduk za propuste u organizaciji utakmice", istaknuo je Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da policija ne pere ruke od ovog incidenta.

'Ne peremo ruke'

"Ne bih rekao da se prebacuje loptica ili peru ruke. Jasno su zakonom definirane i podijeljene ovlasti. Između ostalih i ovlasti policije, zaštitara, organizatora, obaveze navijača i gledatelja na sportskim natjecanjima i svatko treba obaviti svoj dio posla. Naravno, Ministarstvo unutarnjih poslova ima nadzornu funkciju. I upravo podnošnje optužnih prijedloga protiv odgovornih osoba pred nogometnim klubovima je jasno djelovanje kada ne poštuju propisane obveze. Odgovornost za ulazak u natjecateljski protostor leži na organizatorima, u ovom slučaju NK Hajduk. Podnesen je optužni prijelog protiv pravne osobe NK Hajduk i za to je predviđena kazna do 250 tisuća kuna", dodao je Borovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je podnijela optužni prijedlog protiv Hajduka na temelju članka 37, stavaka 3 i 4, Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Članak, među ostalim, tereti fizičku i pravnu osobu koja "ne poduzme mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda i nasilja na sportskom natjecanju, odnosno odbije surađivati s nadležnim policijskim tijelom i postupati po nalogu policije glede otklanjanja uočenih nedostataka u postupku pripreme, organizacije i održavanja sportskog natjecanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo