BITKA ZA FINALE LIGE PRVAKA / Moćni Liverpool otključao Žutu podmornicu u drugom poluvremenu. Mitski Anfield slavi veliku pobjedu svojih junaka

Image
Foto: Profimedia

Liverpool s dva gola razlike putuje u Španjolsku na El Madrigal na polufinalni uzvrat Lige prvaka

27.4.2022.
22:49
Profimedia
VOYO logo

Polufinale Lige prvaka, prva utakmica

Stadion Anfield - Liverpool

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LIVERPOOL - VILLARREAL 2-0

Liverpool: Alisson; Van Dijk, Konate, Robertson, Alexander-Arnold, Fabinho, Thiago Alcantara, Henderson, Salah, Mane, Luis Diaz

Villarreal: Rulli; Pau Torres, Albiol, Foyth, Estupinan, Capoue, Parejo, Coquelin, Lo Celso, Chukwueze, Danjuma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka nogometaši Liverpoola u srijedu su navečer na svom Anfieldu pobijedili španjolski Villarreal s 2-0. Domaći sastav dugo je probijao granitnu obranu Villarreala, kojeg vodi iskusni lisac Unai Emery. Žuta podmornica opasna je momčad, izabranici Emeryja su majstori obrane...

Alcantara bio sjajan, Villarreal trom

No, Redsi su otključali Žutu podmornicu u nastavku susreta. Thiago Alcantara bio je najbolji igrač Liverpoola, izuzetno razigran. Imao je 100 dodavanja protiv Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je bio strpljiv, a u drugom dijelu gledali smo aktivni Liverpool, nepredvidljiv. Villarreal 25 minuta u drugom dijelu nije uspio prijeći centar, a to se dugo takvoj jednoj ozbiljnoj i jakoj momčadi nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme donijelo golove

Do vodstva je Liverpool stigao u 53. minuti kad je Estupinan u pokušaju blokiranja Hendersnovog ubačaja odbio loptu koja je promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara Rullija. Do vodstva 2-0 domaća momčad je stigla u 55. minuti, kad je Mohamed Salah odlično uposlio Sadija Manea koji je pravovremeno utrčao iza gostujuće obrane i gurnuo loptu pokraj Rullija uz lijevu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica je na rasporedu 3. svibnja u Villarrealu na stadionu "La Ceramica".

Dan poslije će u Madridu Real na Santiago Bernabeuu hvatati zaostatak od 3-4 protiv Manchester Cityja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - Igrat će se još 2 minute najmanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Tempo utakmice je pao, bliži se istek 90. minuta.

78' - Diaz tuče iz kosa s nekih 6 metara iz trka, odlazi u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Villarreal sad igra nešto slobodnije, ali daleko su od gola. Moraju stajati bliže, jer ga nikad Liverpoolu neće zabiti. Inače, od 56. minute, Villarreal je imao samo dva dodavanja na polovici Redsa.

67' - Van Dijk je moćno tukao, Villarreal je pod opsadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Zaleđe Robertsona, nema gola.

55' - Liverpool vodi 2-0, otključana je žuta podmornica. Sadio Mane je zabio svoj 20 gol ove sezone za Liverpool. Salahova 14. asistencija. OVDJE pogledajte taj trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - GOOOL - Jordan Henderson, kapetan Liverpoola, baca Anfield u trans. Redsi vode žutu podmornicu 1-0. To mu je 4 gol sezone, drugi u Ligi prvaka. Zabio je i Milanu. OVDJE pogledajte njegov pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Arnold je izborio korner za Liverpool broj 7.

48' - Ubačaj Redsa, visok skok Albiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počinje drugi dio.

45'+1 - Kraj prvog dijela. Thiago Alcantara prvo je ime utakmice u prvih 45 minuta. 63% posjed lopte u nogama Redsa, 37% Villarreala. Emery je odlično postavio defenzivu. Liverpool je pokušavao, ali nije uspio zabiti. Thiago Alcantara imao je u 42. najbolju šansu prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Igrat će se 1 minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Jaoooo ljudi moji, kakav pokušaj, gornji dio vratnice, spoj grede i vratnice. Thiago Alcantara fantastično je tukao s nekih 18 metara, najbolji i najopasniji pokušaj u prvom dijelu dosad. Jedan njegov potez mogao bi riješiti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Pokušava i Salah, dvije-tri poluprilike Redsa. Salah slabijom desnom nije dobro zaprijetio.

33' - Sadio Maneeeee, ajooooj, Albiol je blokirao i umalo prevario vlastitog golmana. Samo korner od svega, a tako je bilo blizu. Publika je skočila sa svojih mjesta, uzdah se prolomio mitskim Anfieldom. 12 udaraca na gol Villarreala za Liverpool, niti jedan Španjolaca. Dva su pokušaja išla u okvir gola Villarreala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Henderson pogađa iz kosa stativu, Rulli je to pustio, nije dirao loptu. Prekrasna dijagonala s lijeve strane prethodila je pokušaju Liveroola. Liverpool je bolja momčad, Liverpool ima loptu, inicijativu...

20' - Liverpool plete mrežu, svi igrači u žutim dresovima dobro pokrivaju prostor.

17' - Većina napada Villarreala ide po lijevoj strani.

14' - Luis Diaz sad tuče s 20 metara malo iz kosa, ali ništa od toga. Opasan je Kolumbijac, dribler sam takav.

12' - Mane je u prilici, kakva šansa, ali nema ništa od toga. Velika šansa, nije bilo zaleđa. Malo je ta lopta bila za leđima Manea. Nije uspio bolje reagirati.

10' - Izigrali su Španjolci po lijevoj strani Redse, ali zaleđe sudi pomoćni sudac.

5' - Diaz pritišće Foytha. Evo sad je ubacio Diaz s lijeve strane opasno u kazneni prostor, opasno opasno, ali čisti to obrana Villarreala. Osam igrača imaju u zadnjem redu. Defenzivni su Španjolci. Redsi žele probiti taj blok.

3' - Liverpool je odmah izašao u presing.

1' - Počela je utakmica. Nogometni teatar na Anfieldu je fantastičan. Prvi posjed imaju Englezi.

Nakon jučerašnje spektakularne utakmice Cityja i Reala na Etihadu (4-3 za Građane), na redu je još jedan spektakularni dvoboj, sraz dvije momčadi koje nude ono nešto posebno ove sezone u elitnom klupskom nogometnom natjecanju.

Image
Foto: Profimedia
Image
MAESTRO /

Luka Modrić se oglasio nakon lude utakmice s Manchester Cityjem, kratkom porukom oduševio navijače Reala

Image
MAESTRO /

Luka Modrić se oglasio nakon lude utakmice s Manchester Cityjem, kratkom porukom oduševio navijače Reala

Liverpool i Villarreal susreću se na Anfieldu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Domaćini su veliki favoriti za prolazak u finale, gdje će pobjednik igrati protiv boljeg iz ogleda Manchester Cityja i Real Madrida. No, Villarreal je apsolutno čudo od kluba, izvlače maksimum od igrača i budžeta koji je skromniji u odnosu na one najveće, kao i energije koja je prisutna u Villarrealu.

Liverpool je u četvrtfinalu eliminirao portugalsku Benficu, dok je Villarreal iznenađujuće izbacio bavarskog diva Bayern iz Munchena. Trener Liverpoola Jürgen Klopp rekao je kako iznimno cijeni trenera Villarreala Unaija Emeryja, te da Liverpool čekaju teške dvije utakmice. Stoga, postavlja se samo jedno pitanje. Vjerujete li u čuda, može li Villarreal kreirati još jedno iznenađenje?

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo