SPAS ZA NOGOMET: / "Treba nam regionalna liga, svi bismo bili na dobitku"

Image
Foto: PIXSELL, Tino Jurić

Ivica Osim (74) jedan je od najvećih nogometnih autoriteta na prostoru bivše Jugoslavije i uvijek je zanimljivo čuti njegovo mišljenje.

5.10.2015.
10:30
PIXSELL, Tino Jurić
VOYO logo

Osim je uvjeren da bi regionalna liga donijela napredak svim klubovima nekadašnje države i učinila ih konkurentnijima u europskim vodama. No, i sam je svjestan da i dalje ima puno protivnika takve ideje.

"Mnogi su protiv"

"Regionalna liga nam treba iako su mnogi protiv nje. Ona bi u cijeloj regiji donijela poboljšanje iako neki jedva čekaju da kažu: 'Ma nije vrijeme'. To govore oni koji su protiv spajanja ljudi, klubova, veza... U svakom slučaju sam da se liga igra, svi bismo dobili kada bi se počela igrati", naglasio je Osim u intervjuu za Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosanskohercegovački stručnjak je posljednji posao imao kao izbornik Japana. Karijeru mu je nažalost ptrekinuo moždani udar koji je doživio u studenom 2007. godine.

"Posljednjih mjeseci se osjećam puno bolje nego ranije. Ima nekih pomaka i zadovoljan sam kako teče oporavak. Istina, ostalo je posljedica, svaki moždani udar ostavlja neke traume. Najviše problema imam prilikom hodanja i kod upotrebe ruke, jer imam spazam lijeve ruke. Rekli su mi da moram puno raditi na rehabilitaciji, ali ono što me raduje je da svakog dana ima pomaka, pa makar mic po mic", rekao je Osim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japanci zovu i zbog politike"

Bivši izbornik Jugoslavije ostavio je dubok trag ne samo u regiji, već i u Austriji gdje je godinama vodio Sturm i u Japanu gdje je, osim reprezentacije, bio trener i u JEF Unitedu.

"Hvala svima koji me se sjete, valjda sam i ja nekoga zadužio. Ima tu prijatelja iz Beograda, Zagreba, Splita koji me se sjete. Austrijanci se jave praktički svaki dan, tu su i Japanci koji me zovu čak i što se politike tiče", dodao je Osim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo