Kup kralja / Španjolski sud donio konačnu presudu o Levanteovoj žalbi protiv Barcelone

Image
Foto: AP Images

Levante je pokušao sve za zelenim stolom kako bi izbacio Katalonce iz Kupa

23.1.2019.
15:09
AP Images
VOYO logo

Španjolski sportski sud odbacio je Levanteovu žalbu u kojoj je tvrdio da je za Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala španjolskog Kupa kralja igrao nogometaš koji nije imao pravo nastupa te će branitelj naslova nastaviti natjecanje, a već danas čeka ga prva utakmica četvrtfinala na gostovanju kod Seville.

U spomenutoj utakmici za Barcelonu je nastupio 19-godišnji branič Chumi, koji je igrajući za Barceloninu B momčad u trećoj ligi, zaradio crveni karton. Levante je pobijedio s 2:1, ali je u uzvratu na Nou Campu bilo 3:0 za Katalonce i pobjednike posljednja četiri izdanja ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je zaključila da Chumi ima pravo nastupa jer je uobičajeno da se takve kazne odrađuju u natjecanju u kojem su i zarađene. Španjolski nogometni savez odbacio je Levanteovu žalbu uz argument da je stigla prekasno, a u ponedjeljak su odbacili i žalbu na prvostupanjsku odluku.

Levante je potom na sudu pokušao ishoditi odgodu nastavka natjecanja dok se slučaj ne razriješi. No, i sud je odbacio žalbu te će Sevilla u srijedu navečer (21.30) ugostiti Barcelonu u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostali parovi četvrtfinala jesu: Espanyol - Betis, Real Madrid - Girona i Valencia - Getafe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo