ŠPANJOLSKI MEDIJI 'OPRALI' RAKITIĆA: / Hrvat je u važnoj kategoriji bio najbolji kod Barcelone, no zaradio velike kritike

Image
Foto: Profimedia

Ugledni list Marca čest je Rakitićev kritičar u posljednje vrijeme i to se i danas ponovilo

9.7.2020.
8:29
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Barcelone pobijedili su u 35. kolu na svom Nou Campu u gradskom derbiju Espanyol s 1:0 i ostali u utrci za prvaka, dok je Espanyol ispao iz lige.

Jedini pogodak postigao je Luis Suarez u 55. minuti utakmice koju su obilježila dva isključenja u samo pet minuta drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Barcelonin Ansu Fati, koji je u igru ušao u 46. minuti dobio crveni karton u 49. zbog grubog prekršaja, a u 54. je zbog istog razloga “pocrvenio” i Espanyolov Lozano.

92 minute

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić počeo je utakmicu za Barcelonu, a zamijenjen je u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je odigrao još jednu dobru utakmicu. Iako je ovo bila jedna od onih utakmica u kojoj je Barca cijelo vrijeme tražila rupe u Espanyolovom "bunkeru", uspio se Hrvat istaknuti u jednoj statističkoj kategoriji. Rakitić je bio, prema podacima sa SofaScorea, najbolji dodavač u momčadi Barcelone sa čak 102 točna dodavanja (93 posto točnosti).

Image
Foto: Profimedia

Spanish La Liga soccer match FC Barcelona vs Espanyol at Camp Nou Stadium, Barcelona, July 08, 2020

D�dac Vila, Rakitic and Semedo

La Liga / Cordon Press Cordon Press,Image: 541380081, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

POČELA JE ‘OPERACIJA RAKITIĆ’: Hrvat bi lako mogao završiti u redovima velikog Barceloninog rivala

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POČELA JE 'OPERACIJA RAKITIĆ': /

Hrvat bi lako mogao završiti u redovima velikog Barceloninog rivala

Image
POČELA JE 'OPERACIJA RAKITIĆ': /

Hrvat bi lako mogao završiti u redovima velikog Barceloninog rivala

Prespor, nezapažen

No španjolski mediji nisu baš blagonakloni prema njemu. Rakitić je na izlaznim vratima Barcelone. Sport je pisao da mu je Barca spremna spustiti cijenu kako bi ga prodala, a jučer je isti katalonski dnevnik pisao kako je Rakitić odigrao "kalkulantski" te "nije napravio niti jedan riskantan korak u svojoj igri".

Ugledni list Marca čest je Rakitićev kritičar u posljednje vrijeme i to se i danas ponovilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat ne radi greške, ali ne radi ni ništa da bi pridonio momčadi. Prespor je u donošenju odluka i zaustavlja cirkulaciju lopte", piše Marca nakon utakmice.

Treći veliki španjolski sportski medij Mundo Deportivo smatra da je Rakitić bio podosta nezapažen, i u napadu i u obrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo