ŠPANJOLSKE NOVINE FRAPIRALE PISANJEM O 17-GODIŠNJEM WUNDERKINDU BARCE: / 'On je poput crnog uličnog prodavača koji viče vode, vode'

Image
Foto: Profimedia

'Ansu kada trči izgleda poput gazele, kao mladi crni ulični prodavač, poput onih koji trče u Paseo de Graciji i viču 'vode, vode'

22.10.2020.
10:00
Profimedia
VOYO logo

Španjolske novine ABC šokirale su javnost načinom na koji su pisale o 17-godišnjem Ansu Fatiju u utorak navečer. Naime, spomenuti medij u tekstu je koristio vrlo negativne rasne konotacije kroz pero novinara Salvadore Sostresoa o navedenom mladiću, koji još k tome nije ni punoljetan...

Image
JESU LI U BARCELONI STRAŠNO POGRIJEŠILI? /

Objavljen razarajući podatak koji će zaboljeti sve poklonike katalonskog diva

Image
JESU LI U BARCELONI STRAŠNO POGRIJEŠILI? /

Objavljen razarajući podatak koji će zaboljeti sve poklonike katalonskog diva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušao u povijest Lige prvaka i doživio neugodnost

Naime, Fati je drugi gol u Ligi prvaka zabio u 5:1 pobjedi protiv mađarskog prvaka Ferencvaroša i tako postao prvi čovjek u povijesti tog natjecanja koji je zabio dva gola prije punoljetnosti.

"Ansu kada trči izgleda poput gazele, kao mladi crni ulični prodavač, poput onih koji trče u Paseo de Graciji i viču 'vode, vode' kada policija dođe", napisao je ABC na što je Griezmann odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ansu je sjajan dečko koji zaslužuje poštovanje kao sva druga ljudska bića. Recite ne rasizmu i lošim manirima", napisao je Francuz na Twitteru, prenosi madridska Marca.

Inače, ovaj tweet Francuza jako je odjeknuo na društvene mreže, a u samo 40 minuta imao je više od 1.200 odgovora, gotovo svi su lajkali što je stao u obranu mladog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnosti nije baš najbolje sjelo pisanje ABC novina

Inače, sporan dio teksta izazvao je negativne reakcije javnosti tijekom cijelog jučerašnjeg dana, ali nitko iz Barcelone nije izašao ispred kluba i založio se za Ansu Fatija, sve dok Griezmann nije zatražio poštovanje za svog mladog suigrača. Katalonski Mundo Deportivo javlja kako će Barcelona tužiti list ABC i novinara Salvadora Sostresa zbog rasističkog pisanja o Ansu Fatiju.

Mladi Fati je fantastično krenuo u novu sezonu s Barcelonom. Najbolji je strijelac kluba u svim natjecanjima s četiri gola u pet utakmica, a tome je dodao i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo