DOZNALI PROTIVNIKA / Drama u drugom polufinalu Lige nacija: Gol u 88. minuti odlučio tko će u nedjelju igrati protiv Hrvatske

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska će za naslov u Ligi nacija igrati protiv Španjolske

15.6.2023.
19:01
Profimedia
VOYO logo

Španjolska - Italija

2-1

Španjolska: Simon - Navas, Le Normand, Laporte, Alba - Rodri, Merino - Pino, Rodrigo, Gavi- Morata

Italija: Donnarumma - Acerbi, Bonnuci, Toloi - Di Lorenzo, Barella, Jorginho, Frattesi, Spinazzola - Zaniolo, Immobile

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je u drugom polufinalu Lige nacija u Enschedeu pobijedila Italiju 2-1 te tako izborila nedjeljni finale s Hrvatskom u Rotterdamu. Junak Furije bio je džoker s klupe Joselu.

Image
SKUPLJA LAJKOVE /

Modrić se oglasio na Instagramu dan nakon velike pobjede, javljaju se mnogi, bivši Vatreni mu napisao: 'Nisi normalan'

Image
SKUPLJA LAJKOVE /

Modrić se oglasio na Instagramu dan nakon velike pobjede, javljaju se mnogi, bivši Vatreni mu napisao: 'Nisi normalan'

Već u prvoj minuti zaprijetili su Španjolci, u prilici se našao Rodri čiji udarac odlazi visoko iznad gola. Samo dvije minute kasnije Donnarumma je dao slabiju loptu za Bonuccija koji je gubi od Pina, nakon čega je ofenzivac Furije rutinirano pogodio za 1-0. Talijani su nakon primljenog gola zaigrali puno bolje, a u 10. minuti Zaniolo je izborio jedanaesterac tako je pogodio Le Normanda u ruku. Slovenski sudac Vinčić nakon malo razmišljanja pokazao je na bijelu točku. Immobile je preuzeo odgovornost i zabio sigurno za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti još se jednom zatresla mreža Španjolaca nakon što je Frattesi pobjegao njihovoj obrani, no nakon intervencije VAR-a zbog zaleđa. Odgovorili su Španjolci u 27. minuti preko Morate čiji udarac brani Donnarumma. Morata je opet opasan u 43. minuti kada iz dobre pozicije, sa šest, sedam metara puca ravno u golmana Italije.

Furija je prva zaprijetila i u nastavku, u 48. minuti Merino se ubacio iza obrane Italije u puca iz blizine, no Donnarumma fantastično brani. Lopta se odbija samo do Morate koji iz blizine puca pokraj gola. Samo četiri minute kasnije opet je opasno pred golom Talijana, ovog puta puca Rodri, ali preko gola. Azzurri su uzvratili u 65. minuti kada je Simon bravuroznom intervencijom zaustavio odličan udarac Fratessija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo smo dobrog nogometa vidjeli u nastavku, a u 88. minuti Rodri je pucao s 18 metara, a na putu do gola loptu je u mrežu pospremio Joselu za 2-1 Španjolaca. Zanimljivo, strijelac gola na teren je ušao samo četiri minute ranije.

Tako je Furija izborila finale s Hrvatskom u nedjelju od 20.45 u Rotterdamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo