ŠPANJOLCI OTKRIVAJU: / Evo zašto Rakitiću nije produljen ugovor, a postoji i još loših vijesti za hrvatskog veznjaka

Image
Foto: AFP

'Odluka o njegovoj budućnosti neće biti donesena do lipnja'

16.2.2019.
13:06
AFP
VOYO logo

Španjolski sportski dnevnik Marca podsjeća na svojim internetskim stranicama da je budućnost Ivana Rakitića u Barceloni pod znakom pitanja. Riječ je o produljenju ugovora, temi koja se posljednjih dana učestalo provlači kroz tamošnje medije s navodima prema kojima hrvatski veznjak čeka predsjednika kluba da sjednu za isti stol i otvore razgovore. Josep Maria Bartomeu, pak, kaže da u ovom trenutku nije idealno vrijeme za takvo što, ali i da će do razgovora sigurno doći.

Bez povećanja plaće?

Marca sad piše da niti jedna strana nije u žurbi oko potpisivanja produljenja i da će se za sve pričekati kraj sezone. Tvrdi se i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Veznjaku je jasno da klub neće revidirati njegov ugovor usred sezone. Premda je predsjednik obećao poboljšanje važećih uvjeta kada je Paris Saint-Germain prošlog ljeta pokazao interes, kada do obnavljanja ugovora dođe čini se da u njemu neće biti povećanja plaće', navodi izvor.

Ponuda će biti

'Ukupni izdatak kluba na plaće ne dopušta povišicu za Hrvata budući da je njegov ugovor obnovljen u ožujku 2017. na četiri godine i klub smatra da nije pravo vrijeme. Odluka o njegovoj budućnosti neće biti donesena do lipnja premda je veznjak u potpunosti svjestan da će imati mnogo ponuda bude li želio izaći na tržište', dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se i da je produljenje ugovora s trenerom Ernesteom Valverdeom dobra vijest za Rakitića budući da ga strateg smatra iznimno važnim i podsjeća se da je upravo on bio razlog Rakitićeva ostanka prošlog ljeta. Također, istaknuto je i da Rakitić vjeruje riječima predsjednika kluba te da je njegov agent nagovijestio ostanak hrvatskog veznjaka u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo