VIDEO: / Dva fantastična gola na Svjetskom prvenstvu

Reprezentacija Urugvaja pridružila se Francuskoj u finalu Svjetskog prvenstva za nogometaše do 20 godina starosti koje se održava u Turskoj…

10.7.2013.
23:20
VOYO logo

Urugvajci su u polufinalu u Trabzonu pobijedili Irak boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Poslije osnovnog dijela utakmice i produžetaka rezultat je bio 1:1, da bi Urugvajci slavili sa 7-6 nakon udaraca s bijele točke. Odluka je pala tek u osmoj seriji kada je Saif Salman poslao loptu visoko iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iračani su, inače, poveli u 34. minuti kada je Ali Adnan iz slobodnog udarca, potpuno iskosa s desne strane, majstorski pogodio bliži kut Guillerma de Amoresa. Urugvaj je izjednačio tek u 87. minuti pogotkom Gonzala Buena s desetak metara.

http://rutube.ru/video/embed/6444834

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvaj, koji su jedini poraz na prvenstvu (1:0) doživio od Hrvatske u 1. kolu natjecanja po skupinama, drugi se put u povijesti plasirao u finale u ovoj dobnoj kategoriji. Prije 16 je godina u Maleziji poražen od Argentine, a ove će godine u finalu (u subotu u Istanbulu) igrati protiv Francuske. Irak će se, pak, protiv Gane boriti za treće mjesto.

http://rutube.ru/video/embed/6444440

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Francuske prvi je finalist Svjetskog prvenstva za nogometaše do 20 godina koje se održava u Turskoj.

Mladi su ''tricolori'' u polufinalu igranom u Bursi s 2-1 svladali Ganu koja je 2009. godine bila prvak u ovom uzrastu. Francuzi, pak, nikad dosad nisu igrali u finalu, a najveći im je doseg bio plasman u polufinale prije dvije godine u Kolumbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki je strijelac za Francusku u srijedu bio veznjak Lillea Florian Thauvin koji je zabijao u 43. i 74. minuti, dok je jedini, ali prekrasan pogodak za Ganu postigao Ebenezer Assifuah u 47. minuti. Treba spomenuti i da su Francuzi od 80. minute imali igrača manje na terenu budući da je drugi žuti karton dobio Samuel Umtiti.

U drugom će polufinalu od 20 sati u Trabzonu igrati Irak i Urugvaj, a finalna je utakmica na rasporedu u subotu u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo