VIDEO: / Brazil uz veliku grešku u polufinalu! I Kolumbija zaustavljena kao Hrvatska

Brazil i Kolumbija odigrali su sjajan četvrtfinalni dvoboj na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Selecao je pobjedio rezultatom 2:1 i ostvario plasman u svoje novo polufinale na Mundijalu.

4.7.2014.
15:30
VOYO logo

Veliko iznenađenje na početku utakmice bilo je postavljanje legendarnog veterana Maicona u prvih 11 Brazila, umjesto Alvesa. Felipe Luiz Scolari je napravio dobar potez jer je Maicon odigrao sjajno.

Brazil se u užarenoj Fortalezi nametnuo od prve minute protiv odlične Kolumbije. Nakon nekoliko poluprilika na početku, Brazil je poveo u sedmoj minuti preko kapetana Thiaga Silve, koji je iskoristio vrlo dobro ubacivanje Neymara iz kornera. Loptu su na pet metara glavom promašili David Luiz i dvojica kolumbijskih stopera, a ista je stigla do Thiaga Silve koji ju koljenom šalje u nebranjeni dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Domaćin je i nakon toga nastavio nasrtati na gol kolumbijske reprezentacije, no promjene rezultata nije bilo do 69. minute. A u 66. minuti se dogodio veliki sudački previd koji je direktno usmjerio daljnji tijek susreta. Nakon slobodnog udarca Yepes je zabio iz gužve, ali slavlje Kolumbijaca je bilo uzaludno. Pomoćni sudac označio je zaleđe i jako pogriješio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute poslije Brazil je na nekih 30-ak metara od gola zaradio slobodan udarac, koji je u same rašlje pospremio drugi brazilski stoper David Luiz. Prekrasan gol!

https://vine.co/v/MUjZVEg07gx/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tada je krenula ofenziva Kolumbijaca. Brazil je odolijevao sve do 80. minute kada je vratar Julio Cesar skrivio jedanaesterac na Carlosu Bacci, koji je u 2:1 pretvorio James Rodriguez. Bio je to njegov šesti pogodak na prvenstvu i možda dovoljan za naslov prvog golgetera Mundijala.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, iako je Kolumbija držala dobar pritisak na brazilsku obranu koja je odolijevala svim napadima Kolumbijaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil se tako priključio Njemačkoj u polufinalu koji će biti odigran u utorak u Belo Horizonteu. Drugi polufinalni par saznat ćemo nakon subotnjih ogleda Argentine i Belgije, odnosno Nizozemske i Kostarike.

FINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. srpnja: NJEMAČKA - ARGENTINA 1:0 u produžecima (Estadio do Maracana Rio De Janeiro, 21.00)

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. srpnja: BRAZIL - NIZOZEMSKA 0:3 (Estadio Nacional Brasilia, 22.00)

POLUFINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. srpnja: Brazil - NJEMAČKA 1:7 (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 22.00)

9. srpnja: ARGENTINA - Nizozemska 0:0, 4:2 na penale (Arena Corinthians, Sao Paulo, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ČETVRTFINALE:

4. srpnja: Francuska - NJEMAČKA 0:1 (Maracana, Rio de Janeiro, 18.00) BRAZIL - Kolumbija 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. srpnja:ARGENTINA- Belgija 1:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00)

NIZOZEMSKA - Kostarika 0:0, 4:3 na penale (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSMINA FINALA:

28. lipnja:BRAZIL - Čile 1:1, 3:2 na penale (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 18.00) KOLUMBIJA - Urugvaj 2:0 (Maracana, Rio de Janeiro, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29. lipnja:NIZOZEMSKA - Meksiko 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 18.00) KOSTARIKA - Grčka 1:1, 5:3 na penale (Arena Pernambuco, Recife, 22.00)

30. lipnja:FRANCUSKA - Nigerija 2:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00) NJEMAČKA - Alžir 2:1 u produžecima (Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. srpnja:ARGENTINA - Švicarska 1:0 u produžecima (Arena Corinthians, Sao Paulo, 18.00) BELGIJA - SAD 2:1 u produžecima (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo