SLUŽBENO / Najbolji stranac u povijesti Dinama stigao kod bivšeg trenera Plavih

Image
Foto: NK Maribor

Najbolji strijelac u povijesti Dinamam od siječnja 2021. bio je u Saudijskoj Arabiji, a sada se odlučio za povratak u Europi kao slobodan igrač

12.6.2023.
15:46
NK Maribor
VOYO logo

El Arabi Hilal Soudani ipak se neće vratiti u HNL, gdje se spominjala Gorica, a karijeru će nastaviti u susjedstvu, u Sloveniji, gdje je potpisao ugovor s Mariborom.

Image
UGOVOR DO 2025. /

Karoglan predstavljen u Puli: 'Dolazim s puno očekivanja u ovaj klub'

Image
UGOVOR DO 2025. /

Karoglan predstavljen u Puli: 'Dolazim s puno očekivanja u ovaj klub'

Najbolji strijelac u povijesti Dinamam od siječnja 2021. bio je u Saudijskoj Arabiji, a sada se odlučio za povratak u Europi kao slobodan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki trenutak za Maribor, naše treće pojačanje ne treba dugo predstavljati. Soudani znači veliko pojačanje, takvih nogometaša nema puno u slovenskoj ligi, ako ih je i bilo. Riječ je o igraču iznimne kvalitete, najboljem strancu koji je igrao u Dinamu i iza sebe ima bogatu međunarodnu karijeru. Moramo biti opasniji u ofenzivnom dijelu, to smo dobili njegovim dolaskom. Soudani je u fizičkom stanju koje mu omogućuje da još mnogo godina igra na visokoj razini. Donosi drugačije shvaćanje nogometa i energiju kakvu rijetko viđate. Poznaje trenera, klub i okruženje, jer dugo živi u blizini, što će također biti važno polazište pri pokretanju zajedničke priče. Njegov dolazak omogućuje i ostvarenje namjere da u najtežim trenucima glavni teret na terenu iznesu najiskusniji igrači. Zadovoljni smo početkom prijelaznog roka, vjerujem da će momčad do odlaska u trening bazu u Moravskim Toplicama biti u potpunosti formirana i da će se isplatiti posjetiti utakmice Maribora u novoj sezoni," rekao je sportski direktor Marko Šuler o novom pojačanju.

Riječ je potom dobio Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan što sam potpisao ugovor i postao igrač Maribora. Znam da je to veliki klub, imao sam dosta informacija o Mariboru i prije dok sam bio u Dinamu. Zahvaljujem upravi kluba na ukazanom povjerenju i nadam se da ćemo imati odličnu sezonu. Volio bih da postanemo prvaci i borimo se za najveće uspjehe. Ovdje ću se osjećati kao kod kuće, a vrlo mi je važno i saznanje da ću biti blizu Zagreba, gdje imam obitelj i prijatelje. Velike zasluge za moj dolazak ima i Damir Krznar, poznajemo se jako, jako dobro. Dugo smo razgovarali i odlučio sam prihvatiti poziv. Godine su samo brojke, bitno je što pokazuješ na terenu i kako se brineš o sebi i treniraš. Ovdje sam da pomognem momčadi i odradim svoj dio", rekao je Alžirac koji je u dresu Dinama u 196 utakmica zabio 86 golova uz 54 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo