LIGA NACIJA /

Šok za Engleze protiv Grčke u nadoknadi, Talijani nakon crvenog prosuli dva gola razlike

Image
Foto: Profimedia

Francuska nije osjetila neigranje Mbappea premda je sve do 87. minute bilo labilnih 2-1

10.10.2024.
23:06
Profimedia
VOYO logo

Nakon dvije startne pobjede u skupini 2 elitne Lige A Lige nacija nogometaši Italije su po prvi puta ostali bez tri boda, u Rimu su odigrali 2-2 protiv Belgije.

Image
JOŠKO POD PALJBOM /

Gvardiol iznenadio odgovorom na pitanje: 'Tko je najveći sportaš na svijetu?'

Image
JOŠKO POD PALJBOM /

Gvardiol iznenadio odgovorom na pitanje: 'Tko je najveći sportaš na svijetu?'

Nakon dvadesetak minuta igre na Olimpicu sve se činilo sjajno za Talijane, jer su vodili 2-0. Nakon točno 65 sekundi poveo je domaćin 1-0, asistent je bio Di Marco, a svoj je premijerni pogodak u dresu talijanske reprezentacije postigao Cambiaso. U 24. minuti na 2-0 je povećao Retegui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnici prvog dijela su se odnosi na terenu promijenili pa je prvo u 40. minuti pocrvenio domaći igrač Pellegrini, dok je samo dvije minute kasnije De Cuyper vratio Belgiju u igru vrlo lijepim golom za 1-2.

Image
Foto: Profimedia

U nastavku utakmice su Belgijanci, koji su igrali bez De Bruynea i Lukakua, gotovo cijelo vrijeme napadali s igračem više te su i izjednačili u 61. minuti kada je iz blizine spretno pogodio Trossard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italije je ostala prva na ljestvici, sa sedam bodova, dok bod manje ima Francuska koja je u Budimpešti nadjačala Izrael 4-1. Francuska nije osjetila neigranje Mbappea premda je sve do 87. minute bilo labilnih 2-1. Italija je ostala prva na ljestvici, sa sedam bodova, dok bod manje ima Francuska koja je u Budimpešti nadjačala Izrael 4-1. Francuska nije osjetila neigranje Mbappea  premda je sve do 87. minute bilo labilnih 2-1.

Francuska je povela već u šestoj minuti golom Camavinge, a izjednačio je Gandelman u 24. minuti. Odmor su Francuzi dočekali uz prednost nakon gola Nkunkua, dok je Izrael pao u samom finišu. Theo Hernandez u 87. i Barcola u 89. minuti su postavili konačnih 4-1.

Iznenađenje večeri se dogodilo u Ligi B, u skupini 2, gdje je Grčka na Wembleyju pobijedila Englesku 2-1. Grčka je i dalje maksimalna s devet bodova, dok su Englezi ostali na šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golom Pavlidisa gosti su poveli u 49. minuti i činilo se da će tim rezultatom slaviti kod uglednog suparnika. Ipak, Bellingham je u 88. izjednačio na 1-1, samo nekoliko minuta nakon što je Pavlidisu VAR poništio pogodak za 2-0. Vangelis Pavlidis je ipak bio apsolutni junak susreta jer je u 94. minuti još jednom šokirao Wembley i pogodio za gostujuće slavlje 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj skupini su međusobno igrali još Finska i Irska, reprezentacije koje su nakon dva kola imale nula bodova. Tri boda sada ima Irska koja je u gostima slavila 2-1 iako je domaćin vodio 1-0 golom Pohjanpala. U nastavku su preokret režirali Scales i Brady golovima u 57. i 89. minuti.

Haaland u 36 utakmica postao najbolji strijelac Norveške svih vremena

U skupini 3 Lige B uvjerljive su domaće pobjede ostvarili Austrija i Norveška. U Oslu su Norvežani s 3-0 nadigrali Sloveniju i time preuzeli vrh ljestvice. Dva pogotka je dao Haaland, a jedan Sorloth.

U Linzu je Austrija ostvarila prvu pobjedu u skupini. Nadjačala je Kazahstan 4-0 golovima Baumgartnera, Leinharta, Sabitzera i Seidla.

Gibraltar je u skupini D pobijedio San Marino 1-0, a zasluge za tri boda idu strijelcu Brittu u 62. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Baturina o preuzimanju Modrićeve desetke: 'To svako dijete sanja, ali polako, ne želim još takav pritisak'

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo