ŠOK I NEVJERICA U KATALONIJI: / El Clasico dali sucu koji je nedavno pogurao Real do pobjede

Image
Foto: AFP

Utakmicu koja bi mogla odlučiti španjolskog prvaka sudi Gil Manzano, odlučila je španjolska sudačka komisija.

26.3.2017.
19:29
AFP
VOYO logo

El Clasico na rasporedu je 23. travnja na Santiago Bernabeuu. Bit će to dvoboj koji će se s nestrpljenjem pratiti jer bi upravo ovaj spektakularan sraz mogao odlučiti o španjolskom prvaku. Footbal Espana piše kako će Gil Manzano dijeliti pravdu, a ova vijest nije naišla na oduševljenje u Kataloniji, niti ravnodušnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o sucu koji je nedavno sudio Realu kod Villarreala, a čak i Marca, madridski sportski list tradicionalno naklonjen Realu, piše da je pomogao Mariđanima. Manzano spada među jednih od najboljih sudaca La Lige, ali nedavno je sudio kontroverznu utakmicu "žute podmornice" i Los Blancosa.

Madriđani su gubili 2-0, a do povratka i 3-2 pobjede 'pogurao' ih je upravo Manzano koji kao da je jedva čekao suditi penal za Real kod igranja rukom Soriana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene to nije kazneni udarac. Lopta je udarila Soriana u ruku, ali tu nije bilo nikakve namjere. Ja to ne bih sudio", rekao je bivši sudac Andujar Oliver za Marcu. Isto tako, u spomenutom dvoboju Manzano je spasio Real kaznenog udarca. U jednom od zadnjih napada Villarreala na utakmici Marcelo je igrao rukom u šesnaestercu, barem se tako činilo, no ne i Manzanu koji je samo odmahnuo rukom.

Katalonski mediji iz kola u kolo izvještavaju o pristranom suđenju i Realu koji uz pomoć sudaca dolazi do bodova. Većinu tih situacija potvrdio je i sudački ekspert za Marcu. Posebno je to izraženo bilo na Mestalli protiv Valencije kad su Realu bila oproštena dva čista kaznena udarca te protiv sevillskog Betisa kad je Madriđanima sudac oprostio crveni karton Keyloru Navasu i penal koji je napravio Dani Carvajal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo