SMJENA TRENERA: / Bivši trener Real Madrida vratio se u Premier ligu

Image
Foto: AFP
11.3.2016.
14:47
AFP
VOYO logo

Nekadašnji izbornik engleske reprezentacije bio je za klub vezan trogodišnjim ugovorom, no samo devet mjeseci od potpisa i deset kola prije kraja natjecanja oprašta se od Newcastlea koji je vijest potvrdio i uputio ispriku 54-godišnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon subotnjeg poraza od Bournemoutha, neko smo vrijeme razmatrali situaciju u kojoj se nalazimo i danas smo zaključili suradnju sa Steveom McClarenom. Razumijemo da je u ovakvoj situaciji odgoda od nekoliko dana prouzrokovala nesigurnost, pogotovo za trenera i igrače i zato se ispričavamo", objavio je klub na svojim internetskim stranicama.

Sve spremno za dolazak Beniteza

Pod McClarenovim vodstvom Newcastle je osvojio 24 boda u 28 odigranih utakmica. Dobra vijest može im biti da je zona koja krajem sezone osigurava ostanak u Premier ligi udaljena tek bod, pa sve ne izgleda kao nemoguća misija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je McClaren dobio otkaz za novog menadžera engleskog premierligaša Newcastle Uniteda izabran je španjolski stručnjak Rafael Benitez (55).

Španjolac dolazi na St James Park s jednim ciljem - spasiti 'svrake' od ispadanja. Newcastle se trenutačno nalazi na 19. mjestu s bodom manje od 17. Sunderlanda koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigao Benitez

"Bit će to veliki izazov. Ne samo moj i mojih suradnika, već i za sve igrače i navijače kluba. Sretan sam jer sam uživao u Premiershipu," kazao je Benitez koji je bio bez posla od 4. siječnja kada je dobio otkaz u Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benitez ima iskustva s radom na Otoku gdje je već vodio Liverpool i Chelsea. Na klupi 'redsa' proveo je šest godina osvojivši četiri trofeja pri čemu i Ligu prvaka 2005. godine. Chelsea je vodio jednu sezonu osvojivši Europsku ligu 2013. godine.

"Vjerujem kako će nam Benitezovo znanje i iskustvo pomoći da se spasimo poručio je direktor kluba Lee Charnley.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo