POMILOVANJE / Drakonska kazna značajno smanjena: Engleski reprezentativac ima puno sreće

Image
Foto: Profimedia

U studenom prošle godine Toney je optužen za 262 kršenja stavaka o klađenju pravilnika Engleskog nogometnog saveza (FA), a prošli tjedan mu je izrečena zabrana sudjelovanja u svim nogometnim aktivnostima do 17. siječnja 2024., nakon što je priznao 232 prekršaja od onih koji su mu stavljeni na teret

26.5.2023.
13:05
Profimedia
VOYO logo

Napadač Brentforda i engleske nogometne reprezentacije Ivan Toney dobio je umanjenu kaznu zbog nedopuštenog klađenja, nakon što je utvrđeno da je ovisnik o kockanju. 

Image
BESRAMNO /

Novi detalji kockarske afere isplivali na površinu: Engleski reprezentativac lagao u istrazi

Image
BESRAMNO /

Novi detalji kockarske afere isplivali na površinu: Engleski reprezentativac lagao u istrazi

Nezavisna regulatorna komisija u petak je objavila pisano izvješće s pojašnjenjem kazne izrečene engleskom napadaču, u kojem je navedeno da se Toney kladio da će postići pogodak, ali i na poraze svoje momčadi, što je činio u razdoblju od četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema dokaza da je g. Toney utjecao ili uopće bio u poziciji na rezultate svoje momčadi kad se kladio da neće pobijediti, jer tada nije bio u momčadi ili nije bio u mogućnosti nastupiti", napisano je u izvješću.

Nakon osobnog saslušanja pred nezavisnom komisijom, Toney je kažnjen novčano sa 50.000 britanskih funti i zabranom sudjelovanja u nogometnim aktivnostima u svom klubu Brentfordu do 17. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toneyjevom saslušanju je nazočio i psihijatar dr. Philip Hopley koji je kod 27-godišnjeg nogometaša dijagnosticirao ovisnost o klađenju.

"Komisija je utvrdila da kazna treba biti značajno smanjena, s obzirom na utvrđenu ovisnost o klađenju koju je otkrio dr. Hopley. Nedostatak kontrole koji igrač ima kad je riječ o klađenju, jasan je dokaz za dijagnosticiranu ovisnost. Ovo nije slučaj namještanja rezultata. Kada bi to bilo u pitanju, onda bi cijeli optužni proces bio vođen drugačije", stoji u izvješću komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 11 - borilački spektakl godine iz Arene Zagreb gledajte UŽIVO u nedjelju, 28. svibnja, od 20 sati, ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo