SLUŽBENO JE! PERIŠIĆ POTPISAO ZA BAYERN: / Odmah reagirali suigrači iz kluba i legenda njemačkog nogometa

Image
Foto: Facebook Bayern Munchen

Kovač i društvo tražili su 'ad hoc' riješenje i pronašli ga u Perišiću, lijevom krilnom napadaču milanskog Intera.

13.8.2019.
11:21
Facebook Bayern Munchen
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac, Ivan Perišić, novi je igrač minhenskog Bayerna. Vatreni ne stigao na jednogodišnju posudbu vrijednu pet milijuna eura i uz obavezan otkup ugovora na kraju sezone za 20 milijuna eura. Transfer, dakle, akumulirano iznosi 25 milijuna eura.

"Ivan će nam odmah pomoći s godinama iskustva na međunarodnom nivou. Tehnički je jak i fleksibilan u napadu. Siguran sam da će se brzo uklopiti jer dobro poznaje Bundesligu i našeg trenera Niku Kovača", rekao je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratko je dolazak komentirao i Perišić. "Jako mi je drago da sams e vratio u Njemačku. Bayern je jedan od najvećih klubova u Europi. Želimo osvojiti ne samo Bundesligu i DFB Pokal nego i napasti Ligu prvaka", kazao je Perišić.

Perišić nije bio prvi 'pick' stratega Nike Kovača i čelnika Bayerna, pokušavali su dovesti Leroya Sanea za 150 milijuna eura i posao je već bio gotov, ali ovaj se ozlijedio na utakmici Community Shielda pa je sve propalo. Kovač i društvo tražili su 'ad hoc' riješenje i pronašli ga u Perišiću, lijevom krilnom napadaču milanskog Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane Perišić je proživljavao muku s novim trenerom Intera, Antonijom Conteom koji je odmah obznanio kako na njega neće računati jer mu se takav profil igrača nikako ne uklapa u zamisli. Na koncu Vatreni je spas pronašao u Bayernu, a Bavarci dobro krilo u Perišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcije na transfer

Ipak, transfer Perišića nije dobro prihvaćen kod dijela medija, struke i stručnjaka, no u klubu su zadovoljni dolaskom Hrvata. "On je igrač koji jako dobro poznaje Bundesligu, igrač koji je jako fleksibilan i ofenzivan", rekao je vratar Bayerna Manuel Neuer.

Komentirao ga je lijevi bek Alaba. "On je iskusan igrač. Kvalitetan je u igri s obje noge, ali i igri s glavom. Pokazao je to u dresu hrvatske reprezentacije ali i u ostalim klubovima u kojima je igrao", rekao je Alaba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni igrač Bayerna Lothar Matthaus smatra Perišića dobrim pojačanjem, ali pronalazi mu manu.

"Perišić je jak u driblingu i definitivno će pojačati momčad. Također, njegov radni učinak u momčadi je sjajan. Mali je nedostatak što nema brzinu koja karakterizira Kingsleyja Comana ili Leroya Sanea koji redovito prestižu suparnike u igri jedan na jedan. Naravno da i godine tu igraju ulogu. Ali Perišić poznaje Bundesligu, priča njemački jezik i ima sjajan odnos s trenerom Nikom Kovačem kojeg poznaje iz hrvatske nogometne reprezentacije", veli Matthaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo