No, izgleda da bi mogao nastadati njegov otac. Njegova optužnica i dalje stoji, te ukoliko se proglasi krivim, JorgeuMessiju prijeti 18 mjeseci zatvora i kazna od dva milijuna dolara. Nogometni genijalac i njegov otac su bili otpuženi da su oštetili španjolsku državu neplaćanjem poreza u iznosu četiri milijuna eura.

Tužitelji smatraju da je otac koristio 'offshore tvrtke' u Belizeu i Urugvaju kako Leo ne bi trebao plaćati porez na svoje prihode između 2007. i 2009. godine. Odvjetnički tim Messijevih je istaknuo kako Leo 'nikad nije potrošio niti minutu svog života na očeve poteze, te da ih nije nikad niti pročitao'. Visoki sud u Barceloni još je u lipnju presudio kako nogometašu ne može biti opravdanje da 'nije znao što se događa s njegovim financijama'.

No, kad ste najbolji nogometaš svijeta, sve je moguće. Sad će sve biti svaljeno na oca koji je 'sam kontrolirao Leove financije', a argentinski genijalac se opet izvukao. Podsjetimo, obitelj Messi je još 2013. godine dobrovoljno uplatila pet milijuna eura u španjolski proračun kako bi nadoknadila neplaćeni porez plus pripadajuće kamate.