Za Vijesti.hr / Slovenac koji nije glasovao za Modrića: 'Razmišljao sam staviti Subašića, žalostan sam...'

Image
Foto: AP Images

Ima li veliki novinar s 37 godina iskustva pravo na vlastito mišljenje?

5.12.2018.
12:30
AP Images
VOYO logo

Liječnik i komentator, dr. Andrej Stare koji je ljetos zaključio televizijsku karijeru na Radioteleviziji Slovenija nakon više od 2.000 sportskih prijenosa, već 27 godina je slovenski novinarski predstavnik u izboru France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta.

Zlatnu loptu prekjučer je osvojio Luka Modrić, a s obzirom na glasove slovenskog novinara, koji hrvatskog kapetana nije uvrstio među pet najboljih, među Hrvatima se javilo nezadovoljstvo. Mnogi su prozvali iskusnog slovenskog komentatora koji se, kako je kazao, vodio po vlastitom nahođenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalostan sam što se vrši takav pritisak. U svih 27 godina koliko sam glasač, glasovao sam kao što pravila nalažu, po vlastitoj savjesti. Čak triput sam nagrađen jer sam predvidio prvu petorku. Ove godine sam se također vodio svojim nagonom i odnosom prema nogometu. Moj izbor je bio pošten iz moje perspektive. Nitko nije vršio pritisak na mene, moji glasovi su odraz toga kako gledam nogomet", kazao nam je dr. Stare.

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Ronaldo pa Hazard

Prvo mjesto pridao je Cristianu Ronaldu, drugo Edenu Hazardu, treće Lionelu Messiju, da bi petorku zaključio sa slovenskim vratarom Atletico Madrida Janom Oblakom te Kylianom Mbappeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno bi prema uspjesima pojedinaca prvo mjesto morao dati Varaneu, igraču Real Madrida i Francuske, koji je jedini osvojio naslov svjetskog prvaka i postao pobjednik Lige prvaka. Real Madrid je zadnjih godina bio izvanredan prije svega zbog fantastičnog Ronalda i njegovih pomoćnika. Zajedno su pod vodstvom Zidanea napravili nevjerojatnu priču", smatra slovenski komentator.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je, naravno, i kapetana Vatrenih. "Luka Modrić je odličan igrač, pratio sam ga još dok je igrao za Dinamo, kasnije i u Tottenhamu. U Realu je imao ulogu da zajedno s Kroosom, Iscom i Marcelom distribuira lopte Ronaldu, da bi on poentirao. U reprezentaciji je bio izvrstan, a Hrvatska je dosegla izniman rezultat. Razmišljao sam na glasački listić uvrstiti vašeg vratara Subašića, koji je bio, po meni, najzaslužniji za pobjede u lutrijama jedanaesteraca. Ali sam se kao Slovenac odlučio za Jana Oblaka, koji je već treći put zaredom bio najbolji vratar u Primeri i Europskoj ligi, koju je i osvojio. U više od sto utakmica do sada nije primio gol. Pitanje je zbog toga zašto vaš glasač nije dao glas Oblaku", naglašava slovenski komentator.

Nogomet ujedinjuje, ne smije nas razdvajati, misao je koju je dr. Stare htio podijeliti. "A nogometaši su poput žena, svakome se sviđa neka druga, jednako tako je s glazbom i turističkim destinacijama. Svatko imaju svoju", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo