SLEDIT ĆETE SE KADA VIDITE KOLIKO DINAMO MOŽE ZARADITI: / Evo zašto je 'modrima' toliko važan ulazak u Ligu prvaka

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamu je svakako glavni cilj ulazak u skupine Lige prvaka

16.9.2020.
11:17
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Aktualni prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo, u srijedu u 19 sati igra najvažniju utakmicu ove sezone. U Budimpešti će se susresti s Ferencvarošem u utakmici trećeg pretkola Lige prvaka.

Mađari su izrazito neugodni i u drugom su pretkolu, koje se također kao i treće igra na jednu utakmicu, svladali Celtic s 2:1, dok je Dinamo u prethodnom susretu jedva nadigrao Cluj i to na penale. Tko god prođe u ovoj utakmici igrat će u playoffu protiv pobjednika iz susreta Karabaha i Moldea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je svakako utakmica godine za "modre" jer prolaskom protiv Ferencvaroša, Dinamo bi si osigurao siguran nastup u skupinama Europa lige, što opet znači kako bi imali sigurnih 2.9 milijuna eura od UEFA-e i za svaki osvojeni bod dobivali bi 190 tisuća eura.

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

16.08.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Lovro Majer, Burton Robert Lee, Lirim Kastrati Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Golema zarada

Međutim, Dinamu je svakako glavni cilj ulazak u skupine Lige prvaka. UEFA još nije objavila kolike će biti premije za ovu sezonu, ali vjerojatno će biti otprilike iste kao i one lani. Ulazak u skupine Lige prvaka donio bi Dinamu 15.25 milijuna eura, a svaki osvojeni bod dobili bi još 900 tisuća eura. Osim toga, Dinamo bi dobio i oko sedam milijuna eura preko koeficijenata saveza, što bi značilo u konačnici da će dobiti oko 25 milijuna eura bez da odigraju ijednu utakmicu u skupinama Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla sezona bila je prema zaradi vjerojatno najuspješnija ikada, kada se pobroji sve ovo navedeno i tome pridoda prihod od TV prava, Dinamo je došao do brojke od 25.9 milijuna eura, a da su prošli u osminu finala bili bi na golemih 40 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo