SLAVNI TRENER PROGOVORIO O SKANDALU U LIGI PRVAKA: / 'Sve što kažete protiv crnaca je rasizam, a ako istu stvar kažete bijelcu, onda to nije rasizam...'

Image
Foto: Profimedia

Utakmica PSG-a i Basaksekira prekinuta je jer je turska momčad napustila travnjak nakon što je četvrti sudac navodno po rasnoj osnovi vrijeđao njihovog pomoćnog trenera Pierrea Weboa

9.12.2020.
18:40
Profimedia
VOYO logo

Susret između PSG-a i Istanbul Basaksekira u Parizu u utorak u 6. kolu Lige prvaka prekinut je sredinom prvog poluvremena zbog incidenta koji se dogodio kod gostujuće klupe.

Pomoćni trener gostujućeg sastava Pierre Webo dobio je crveni karton u 16. minuti, a iz turskog sastava tvrde kako ga je četvrti sudac Coltescu vrijeđao po rasnoj osnovi upotrijebivši riječ "negro". Uslijedila je 10-minutna rasprava s glavnim sucem Hateganom iz Rumunjske nakon koje je turska momčad napustila travnjak. Odmah potom u svlačionicu se povukla i domaća momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavni portugalski trener Jorge Jesus, koji trenutno vodi Benficu, dao je svoje mišljenje o tom incidentu.

Image
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia
Image
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Jorge Jesus

"Ne znam što se točno dogodilo, ali razgovori o rasizmu su u modi ovih dana. Kao građanin, ja imam pravo razmišljeti na svoj način i formirati konkretno mišljenje kada doznam što se točno dogodilo u tom trenutku", rekao je Jesus na press konferenciji prije utakmice svoje Benfice i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovih dana, sve što kažete protiv crnaca je rasizam, a kada kažete istu stvar bijeloj osobi to se ne smatra rasizmom. To je 'val' koji preuzima svijet, ali, ponavljam, ja ne znam što su točno rekli tom treneru."

Novi termin

UEFA je u srijedu objavila da će Nizozemac Danny Makkelie suditi utakmicu Lige prvaka između PSG i Basaksehira koja će se nastaviti danas u 18,55 sati nakon što je prekinuta u utorak jer je četvrti sudac rasisitički vrijeđao pomoćnog trenera turskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je još u utorak, pod povećanim pritiskom zbog sudaca, najavila njihovu promjenu, što je nešto što se do sada nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo