Slavni nogometaš dotaknuo samo dno: 'Uvijek sam se borio i ponovno rađao'

Jedan od najvećih čileanskih nogometaša u povijesti Ivan Zamorano našao se u velikim financijskim problemima. Naime, bivši ubojiti napadač Real Madrida bankama duguje čak 2.5 milijuna eura.

27.9.2014.
11:53
VOYO logo

Ovaj slavni napadač prestao je igrati nogomet još prije deset godina. Zamorano je svoje najbolje nogometne dane proveo u Real Madridu, igrajući zajedno s svojim reprezentativnim kolegom Marcelom Salasom. Zamorano je u dresu Kraljevskog kluba osvojio Primeru, Kup Kralja i španjolski Superkup. Uz to, s Interom je osvojio Kup UEFA, a s reprezentacijom Čilea je igrao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila broncu.

Međutim, sportski uspjesi i zarada koju je ostvario u svojoj karijeri nisu mu bili od pomoći, u nastojanju da neigračke dane provede na lijepi način i u lagodnom životu. Zamorano dvjema bankama duguje 2.5 milijuna eura, a tamošnji mediji pišu da postoji velika mogućnost zapljene njegove imovine ako se ne postigne dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/wZPqKE6KR4g

Čileanac je stečeno prokockao kada je uložio u sportski kompleks u Santigao de Chileu, što je bila loša investicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj cilj nije bio obogatiti se, nego dati nešto Čileu, pridonijeti razvoju sporta i društvenim projektima. Rješenja su bila na mjestu," kazao je Ivan Zamorano, te dodao:

"Poteškoće mi pomažu da rastem. Kad su mi u Realu rekli da ću biti njihov peti napadač te sam godine zabio rekordan broj golova. Kad mi je Inter uzeo broj 9 i dao Ronaldu, igrao sam s 1+8. Uvijek sam prevladavao zapreke, grabio prema naprijed, borio se i ponovno rađao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamorano se nada kako će postići dogovor s bankama, dobiti kredit, i riješit svoje financijske poteškoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo