SLAVNI EX-YU NOGOMETAŠ NAPAO HRVATE: / Poručio Modriću da nije toliko dobar pa ispalio - 'Oni nas koče! Jugoslavija je bila lijepa'

Image
Foto: Profimedia

'Jugoslavija je meni i danas sinonim za nešto lijepo, sređeno, čvrsto'

4.3.2020.
15:23
Profimedia
VOYO logo

Nekada jedan od najboljih nogometaša bivše Jugoslavije, Makedonac, Darko Pančev, razgovarao je s novinarom BBC-a o nogometu na ovdašnjim prostorima. Pančeva, inača, mnogi pamte po tvrdnjama da Luka Modrić nije najbolji hrvatski nogometaš.

“Luka Modrić svakako je veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali nogomet je zbog toga zanimljiv, puno puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u povijesti, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio”, rekao je svojevremeno Pančev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Zagovara regionalnu ligu

Sada je za BBC govorio o Jugoslaviji i veli kako je njemu tamo bilo lijepo. Bio je dio generacije koja se s Jugoslavijom 1992. godine plasirala na Euro. Tada je izbio rat i jugoslavenska reprezentacije je zaradila suspenziju, a na Euro je otišla Danska i na kraju osvojila.

"Jugoslavija je meni i danas sinonim za nešto lijepo, sređeno, čvrsto, iako je vjerojatno imalo i negativnih strana. Gledajući sve ove države i državice koje su nastale, Jugoslavija je bila desetka na fakultetu, ostali nisu bili ni petica, šestica", rekao je Pančev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pančev je, inače, za razliku od većine nogometnih čelnika u regiji, zagovaratelj regionalne lige i misli kako bi to bio spas za ovdašnje klubove. Pritom krivi Hrvate i tvrdi da su oni krivi za to što regionalna liga još nije zaživjela.

Mene su učili da na stvari ne gledam kroz nacionalizam. Nesretne godine treba ostaviti iza sebe. Bude li se ikada organizirala takva liga, svi bi mogli dobiti zbog jakih utakmica. Mislim da tu najviše koče hrvatski i srpski klubovi, ostali bi rado prihvatili regionalnu ligu", zaključio je Darko Pančev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo