Drama u Koprivnici: Hajduk zabio u 'zadnjoj sekundi'!

U prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa, u Hajduk je u Koprivnici pobijedio Slaven. Pogotke za Bijele zabili su Sušić i Stojanović, dok je strijelac za domaćine bio Vugrinec.

10.4.2013.
16:51
VOYO logo

Uzbudljivu utakmicu odigrali su Slaven i Hajduk u Koprivnici! Bijeli su slavili u utakmici u kojoj je palo tri gola i u kojoj je sudac pokazao čak tri crvena kartona. No, krenimo redom.

Prvu pravu priliku imao je Slaven već u petoj minuti. Ubačaj s lijeve strane došao je do samog Kokalovića, koji s nekoliko metara od Blaževića nije uspio zabiti za vodstvo, točnije, promašio je cijelu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minutu poslije Vršajević je zbog grubog prekršaja na Marasu zaradio žuti karton. Prva prilika za Bijele stigla je u 9. minuti kada je Plazonić izašao sam ispred Rodića, no vratar domaćih uspio je odbiti loptu u korner. U 11. minuti Kouassi je izbio sam ispred Rodića, no nije uspio zabiti za vodstvo.

I onda, u 17. minuti zbog povlačenja za dres, Vršajević je zaradio drugi žuti karton i ostavio svoje suigrače na cjedilu. Hajduk se u sljedećih dvadeset minuta držao dobro, no onda je Belupo preuzeo kontrolu na terenu. Čanađija je u 38. minuti sjajno potegao iz daljine, ali Blažević je obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja prilika za domaćine stigla je u 40. minuti. Purić je ostao sam na 10-tak metara od gola Hajduka, mogao je pitati splitskog vratara gdje će mu zabiti, no pucao je katastrofalno, lopta je otišla u gol-aut.

U nastavku susreta veliku priliku za Hajduk u 55. minuti promašio je Caktaš, odlično je prošao po desnoj strani, pucao, ali Rodić je odbio u korner. Samo minutu poslije Hajduk je došao do vodstva. Jozinović je opalio iz daljine, vratar Slavena nakratko odbio, lopta je pala točno na nogu Sušića koji je zabio za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačenje je stiglo u 77. minuti. Blažević je pokušao izbiti jednu loptu, ali ju je dodao protivničkim igračima. Lopta je naposljetku došla do legendarnog Vugrinca koji priliku nije propustio.

U 84. minuti pocrvenio je Kokalović, a u 90. minuti drugi žuti karton, odnosno crveni, nakon prekršaja na Maglici zaradio je Igor Bubnjić. A onda su Spličani došli do pobjede! U sudačkoj nadoknadi na ubačaj u kaznenom prostoru Slavena najbolje se snašao Stojanović, zabio pogodak te tako Hajduku donio vrlo važnu pobjedu uoči uzvrata u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo