Slaven Bilić više nije trener moskovskog Lokomotiva, no bivšem bi hrvatskom izborniku ubrzo mogla stići nova ponuda. Naime, Nogometni savez Poljske vrlo bi ga rado vidio na klupi svoje reprezentacije.

Nakon što je aktualni izbornik Poljske Waldemar Fornalik izgubio gotovo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, poljska nogometna javnost okrenula mu je leđa.

Njihova želja je bivši izbornik Hrvatske.

"Trebamo stranog, karizmatičnog trenera, prva ideja je Slaven Bilić", rekao je za Sportske novostiLukasz Majchrzyk, novinar Polsat Sporta.

Inače, Poljska se četiri utakmice prije kraja kvalifikacijskog ciklusa nalazi na četvrtom mjestu s devet bodova, dva manje od Ukrajine, tri od Engleske i čak pet od Crne Gore.

Poljaci upravo u Biliću vide trenera koji bi mogao napraviti čudo i odvesti ih u Brazil. Ako ne uspije u tome, slijede kvalifikacije za EURO, natjecanje na koje se Nane plasirao dva puta.

Ruski je klub putem svoje internetske stranice objavio da je, u skladu s odlukom Odbora direktora, s bivšim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije sporazumno raskinut ugovor. Za novog je trenera, kao što su to ruski mediji objavili još prije deset dana, imenovan bjeloruski stručnjak Leonid Kučuk koji je donedavno vodio Kuban Krasnodar.

Bilić (44) je tako u jedinoj sezoni na klupi Lokomotiva zauzeo deveto mjesto u ruskoj Premierligi, ostvarivši 12 pobjeda, sedam remija i 11 poraza. Zajedno s njim, Moskvu napuštaju i njegovi brojni hrvatski pomoćnici, a u klubu ostaju naš branič Vedran Ćorluka i vratar Dario Krešić.