Slaven Bilić je ponovno hit u Engleskoj!

U prvom izborničkom mandatu, kada je dvaput pobijedio Engleze, Slaven Bilić je bio hit na Otoku. Neuspjeh u kvalifikacijama za SP 2010.

5.5.2011.
20:47
VOYO logo

U vrijeme kada je njegova Hrvatska briljirala u kvalifikacijama za EURO 2008. i dvaput tukla Engleze, Slaven Bilić je bio želja brojnih klubova iz Premiershipa. Čim bi neki trener ostao bez posla, glavni kandidat za njegovog nasljednika bio je upravo hrvatski izbornik.

Lošije igre u kvalifikacijskom ciklusu za SP 2010. i neodlazak u Južnu Afriku za posljedicu su imale i prestanak interesa za Bilićeve trenerske usluge, no ovih dana ponovno je popularno ime igrača koji je četiri sezone (od 1996. - 2000.) gazio engleske travnjake u dresu West Ham Uniteda i Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su Čekićari iz Londona ti koji će na kraju sezone krenuti u potragu za novim trenerom. Tri kola prije kraja prvenstva West Ham je na posljednjem mjestu, a čak i ako uspije spasiti klub od ispadanja, menadžer Avram Grant će najvjerojatnije otići s klupe. Kao jedan od njegovih nasljednika spominje se i Bilić, piše engleski Guardian.

"Biliću je svojevremeno bio ponuđen taj posao, ali nije postao menadžer jer je tražio prevelika novčanu sredstava za željena pojačanja koja su tada bila znatno iznad klupskih mogućnosti. Inače, hrvatski je izbornik bio branič Hammersa u sezoni 1996./1997. i veliki je miljenik navijača. No, nedostatak iskustva u vođenje kluba u Engleskoj njegov je najveći hendikep", piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski list u nizu trenerskih imena koja se spominju (Neil Warnock, Martin O’Neill, Paul Lambert, Chris Hughton...) ipak najveću prednost daje sadašnjem menadžeru Blackpoola Ianu Hollowayju.

"Holloway je bez sumnje najintrigantnija opcija. Velikim uspjehom s Blackpoolom u prošlogodišnjem doigravanju za ulazak u Premiership, kao i atraktivnim stilom igre njegove momčadi ove sezone, što je uspio postići s vrlo limitiranim novčanim sredstvima za pojačanja, stekao je obožavatelje među čelnicima West Hama", dodaje Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Vezani članci:

arti-201105030751006 arti-201105020762006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo