Bilić iz Rusije: 'Čim sam je upoznao, osjetio sam to!'

'Nisam došao radi novca. Lokomotiv je velik klub s istim takvim ambicijama.

29.6.2012.
9:56
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić dao je veliki intervju ruskom Sport Expressu, a u razgovoru je otkrio zašto je uopće stigao u Moskvu, gdje će biti trener Lokomotiva. Kako je krenuo, Bilić bi mogao biti miljenik publike, ali i medija.

Odradio je nekoliko treninga s igračima u klupskom trening-kampu. Visinski dio priprema će odraditi blizu Hrvatske – u Sloveniji. Prvo pitanje ruskih kolega bilo je o prvoj ocjeni svoje nove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zadovoljan. Igrači se na treninzima trude dati maksimum i iznimno su profesionalni. Drago mi je što pokazuju spremnost naporno trenirati jer samo tako možemo ispuniti ciljeve u nadolazećoj sezoni. Vidim da im se sviđaju moji treninzi, jer kod mene je naglasak na radu s loptom. Uvjeti rada su iznad svih mojih očekivanja. Imam doslovno sve. Igrao sam u Engleskoj i Njemačkoj i takva razina opremljenosti se može usporediti s njima. U Hrvatskoj toga nema, recimo Hajduk trenira na stadionu na kojem igra utakmice."

Zašto ste izabrali rusku ligu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam došao radi novca. Lokomotiv je velik klub s istim takvim ambicijama. Na mene je najviše je utjecala bliskost s predsjednicom Olgom Smorodskajom, koja me 'podmitila' svojom energijom na našem prvom sastanku u ožujku. Čim sam je upoznao, osjetio sam da želi napraviti sve kako bi Lokomotiv bio jači i uspješniji. U Njemačkoj i Engleskoj sam mogao dobiti i bolji ugovor. No, ruska liga jedna je od najjačih u Europi, čak osam klubova ravnopravno se bori za vrh. Dobro, Zenit je ipak jači od ostalih."

Potpisali su Ćorluka i Samedov, što još možemo očekivati od transfera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam još par igrača. Klupskim čelnicima sam uručio popis igrača koje bih htio i na njemu je bio i Ćorluka. Naravno da bi mi bilo drago da radim i s Mariom Mandžukićem, ali sretan sam zbog njega što je završio u Bayernu. Da ga nije poželio takav gigant, mi bismo se borili za njega, ali upravi nisam eksplicitno rekao da želim Marija, nego igrača takvog stila igre."

Bilić je istaknuo i zadovoljstvo dolaskom Samedova, da će izbor kapetana prepustiti samoj svlačionici, kako na odlazak Ignjatova nije utjecao, a planira i 'probuditi' napadački tandem Sičev Pavljučenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sičevu treba vratiti samopouzdanje, a prema pričama i onom što sam vidio, Pavljučenko će biti naša zvijezda, naše glavno oružje."

Za kraj, neizbježno je bilo pitanje o nastupu Hrvatske na EURU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon utakmice protiv Španjolske, zvali su me novinari iz cijele Europe i čestitali mi kako smo zaustavili Furiju. Ne želim biti neskroman, ali slažem se s tim. Stvorili smo im nekoliko opasnih situacija, a oni protiv nas nisu bili superiorni. Španjolsku igru zovu dosadnom, no oni su najbolji. Manjak spektakla na njihovim utakmicama nije zbog Španjolske nego protivnika."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo