SLAVEN BELUPO IMA NOVOG TRENERA: / Prvoligaša iz Koprivnice preuzeo Tomislav Stipić: 'Čast je biti trener u ovakvoj ligi'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatskog prvoligaša predstavio je trenera s iskustvom iz Njemačke

8.10.2019.
19:12
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Stipić novi je trener Slaven Belupa. Riječ je o 40-godišnjem stručnjaku iz Tomislavgrada, rođenom 1. kolovoza 1979. godine, koji je posljednji angažman imao u švicarskom Grasshoppersu, objavio je hrvatski prvoligaš na svojoj službenoj stranici.

Stipić je s hrvatskim prvoligašem iz Koprivnice potpisao ugovor na dvije i pol godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenirao u Njemačkoj

Riječ je o treneru koji je još vodio u 2. Bundesligi Erzgebirge Aue, mladu momčad Ingostadta, Stuttgarter Kickerse, U-19 momčad Eintrachta i kineskog drugoligaša Nantonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za službenu klupsku stranicu je izjavio:

"Sretan što sam ovdje, što sam prvi put u Hrvatskoj i što mogu voditi ovaj klub. Osjećam se ugodno i opušteno. Imao sam sastanak s ekipom i izložio neke stvari. Bitno je da im mogu na terenu pokazati i prenijeti ono što ja tražim. Volim hrabru igru i napadački nogomet, s loptom i bez lopte."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ništa se ne dogodi slučajno'

Stipić o Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi ima dobro mišljenje.

"Ovo je zemlja svjetskog viceprvaka. Ima mnogo mladih i talentiranih momaka i ako se uklope u ligu uspijevaju. Čast je biti trener u ovakvoj ligi. Nije me iznenadio poziv Slavena, bio sam spreman. Ništa se ne dogodi slučajno, uvijek neki putovi vode k nekom cilju", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeg s donjeg dijela tablice

Slaven Belupo u ovom trenutku je osma momčad na ljestvici HNL-a, samo jedno mjesto iznad zone ispadanja i Stipićev je cilj to promijeniti.

"Želimo, naravno, što prije krenuti s pozitivnim rezultatima i napuštati utakmice kao pobjednici. Bitno je da se što prije priviknem na ove ljude, na ovu sredinu, na ove okolnosti. Ključ uspjeha je u tome da postanem dio ove organizacije i to je prvo što trebam napraviti. Onda ćemo vidjeti koliko mogu kroz taj dio promijeniti ekipu, mišljenje, intenzitet i sve to. Od samog sebe očekujem da napravim prve korake, a onda ekipa", zaključio je novi trener Slavena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo