NE MOGU VJEROVATI / Škoti ogorčeni odlukom Zlatka Dalića: 'Po formi je jedan od najboljih napadača na svijetu'

Image

Antonio Mirko Čolak nije se našao na popisu Zlatka Dalića iako igra najbolju sezonu u karijeri i u sjajnoj je formi.

9.11.2022.
18:45
VOYO logo

Zlatko Dalić danas je objavio konačan popis od 26 igrača koje će voditi Katar. S originalnog popisa, na kojem su bila 33 reprezentativca, otpalo je osam imena. Jedno od njih je i Antonio Mirko Čolak, napadač Rangersa i trenutno prvi topnik škotske Premier lige.

Čolak je ove sezone jedan od najboljih igrača Rangersa. Svojim golovima je uveo Škote u Ligu prvaka i u 13 utakmica zabio 11 golova. Škotski portal Ibrox Noise, posvećen Rangersima, napisao je članak u kojem je žestoko kritizirao hrvatskog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači Rangesa šokirani su nakon što je objavljeno da Antonio Čolak neće ići u Katar. Umjesto njega ide Ante Budimir, koji je zabio tek jedan gol ove sezone. Ranije smo objasnili da je Čolak jedan od tri hrvatska napadača u formi", stoji na početku teksta.

"Iako je trenutno po formi jedan od najboljih napadača na svijetu, Čolak ne dobiva dovoljno šansi u reprezentaciji. On je jedini hrvatski napadač koji ima gol u Europi ove sezone, ali Dalić je umjesto njega poveo internacionalca iz Španjolske", dodaje autor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na drugog igrača Rangersa u hrvatskoj reprezentaciji Bornu Barišića. Zaključuje kako on vjerojatno neće ni igrati jer je lijeva strana obrane dobro pokrivena s Bornom Sosom i Joškom Gvardiolom.

Odluku da ga se pozove, a istovremeno izostavi Čolaka koji može ponuditi više od Budimira nazivaju besmislenom. "Zvijezda Rangersa neće biti na Svjetskom prvenstvu zbog tipa koji ima gore brojke od Ryana Kenta", pišu Škoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenađeni smo i nismo, ali nas boli to što je Čolak rekao istinu, a to je da je u formi života i da je zaslužio poziv. Bio je u reprezentaciji dok je igrao za Malmo, kada je bio u slabijoj formi nego danas", dodaje se u tekstu, u kojem se novinar potom žestoko obrušio na Dalića: "To je loš potez čovjeka koji je bio užasan na Euru i koji je nekoliko puta lagao o tome zašto Barišić ne igra na lijevom beku."

"Razočarani smo zbog svojeg igrača, očajavat će zbog ovog. Ako sad nije pozvan, kad ovako igra, onda vjerojatno više nikad neće dobiti poziv u reprezentaciju. Nadamo se da će ovo Daliću biti zadnji turnir jer je Hrvatska nakon Rusije ostarjela momčad u slobodnom padu. Treba novi smjer", zaključuje autor teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo