Skandalozne optužbe: 'Hajduk će morati platiti štetu za koju su krivi oni'

Na Poljudu nikad nije mirno!

14.5.2013.
19:16
VOYO logo

"Smijenjen sam jednostrano. Za smjenu nisam odgovoran. To se vidi iz ugovora. Hajduk će morati platiti tu štetu za koju su krivi oni koji su mi dali otkaz. Izjave predsjednika Brbića pune su isfabriciranih laži i neistina na koje moram odgovoriti", rekao je Krešić koji je otkrio da je predsjedniku Brbiću pokušao ukazati na probleme unutar kluba, poslao mu je e-mail koji je prvog čovjeka Bijelih očito žestoko naljutio:

"Referirao sam se na situaciju u klubu, ukazao na probleme, ali sam napisao da se Hajduk vodi amaterski. Brbiću je jedino to zasmetalo, amatersko vođenje kluba, a ne smeta mu što nema odgovore niti rješenja za probleme. On se našao uvrijeđen, ali ja tvrdim da on ne može voditi sportski dio kluba drugačije nego amaterski, jer je amater, početnik u nogometu. Za izgradnju dobrog sportskog djelatnika potrebno je barem 15 godina iskustva. Brbić to nema, a uz to se okružio pogrešnim savjetnicima. To su Denis Kosor, kojeg sam maknuo kad sam došao, i Laura Visković. O sportskom dijelu oni ne znaju ništa. Ne znam koje su njihove nogometne kvalifikacije, a ja sam 25 godina radio u najjačoj svjetskoj ligi. Moj jedini interes bio je da Hajduk bude prvi, a ne drugi, i da osvoji Kup."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brbić je od mene tražio da smanjim broj ljudi i plaće u omladinskoj školi. Uspjeli smo zadržati plaće, ali su svi treneri morali raditi i dodatne poslove. Rad u omladinskom pogonu nije izgubio na vrijednosti. Spominju mi izbor Roberta Jarnija, a on je jedini hajdukovac koji je igrao za Real Madrid, bio je u momčadi Mundijala ‘98., trener s UEFA-inom Pro licencom. Jarni je moralna vertikala i primjer mladim igračima. Kad su Brazilci došli, prvo su tražili Jarnija."

Kao najveći grijeh Sergija Krešića ističu se Brazilci Patinho i Cassio koji, pokazalo se, nisu kvaliteta za Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja preuzimam odgovornost za njih, kao i za Jakoliša i Kouassija dok je Nižića i Plazonića doveo trener s predsjednikom. Brazilci su došli kod nas nakon dugotrajnog razgovora i tek nakon pristanka trenera Krstičevića. Niti jedan igrač nije doveden bez potvrde trenera. Brazilci su dobri igrači. Za Patinha je Fluminense plaćao dobar dio plaće jer su čekali da proigra. Došli su kao igrači koji mogu biti pojačanja, ali se moraju dokazati. Mi nismo imali strpljenja. Kouassi nije pao s neba. Izabrali smo ga između stotinu igrača i pozvali ga na probu. On pokazuje vrijednost. Čeka ga sjajna budućnost. Hajduk će na njemu ostvariti veliku zaradu."

A onda je Krešić istaknuo najveći problem na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unutar kluba postoji struja koja vrlo suptilno sprečava Hajdukov razvoj. Napravili smo prezentaciju nogometnog projekta na koju su došli Brbić i Koceić. Njima smo htjeli pokazati put kojim Hajduk treba ići, a oni su kazali da to ne razumiju. Prezentacija je bila na svjetskoj razini, ne bi je se posramili ni Barcelona ni Juventus. Poslije mi je Brbić rekao da mu napravim tri programa i da će on odabrati onaj koji mu odgovara. Valjda da se može konzultirati sa savjetnicima koji nemaju veze s nogometom", zaključio je Krešić, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo