SKANDAL U SRBIJI: / Zvezda protiv OFK-a namjestila utakmicu?!

Image
Foto: Screenshot

Tek što je počela Jelen Super liga, dogodio se skandal koji je obilježio start sezone u srpskom nogometnom prvenstvu.

20.7.2015.
11:45
Screenshot
VOYO logo

Na poluvremenu su domaćini vodili 2:0, da bi u samo deset minuta drugog dijela (od 48. do 58. minute) igrači Zvezde zabili čak četiri pogotka. Gosti su na kraju slavili s čak 6:2, no spektakularni preokret bio je vrlo sumnjiv. Uoči utakmice zaprimljene su velike uplate upravo na takav scenarij.

Posao i za Interpol

"UEFA je sigurno pratila utakmicu OFK Beograd – Crvena zvezda, jer su uplate na ovaj susret u kladionicama bile enormne. Sljedećih dana očekujemo njihovu reakciju, a posle toga ću i ja pokrenuti istragu. Iskustvo me uči da u ovim situacijama akteri iz određenih razloga ne žele sa mnom da surađuju. Zato je krajnje vrije da se ovim problemom pozabave državni organi. Pretpostavljam da će se ovim više baviti Interpol", izjavio je tajnik za integritet natjecanja Milivoj Mirkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Nogometnog saveza Srbije Tomislav Karadžić dao je nalog da se provede hitna istraga.

U Srbiji čekaju Uefin izvještaj. Europska nogometna federacija pratila je dvoboj na stadionu Obilića. "Imali smo informaciju da je utakmica OFK Beograd – Crvena zvezda bila pod lupom europske kuće nogometa... Radi se o neobično visokom rezultatu, ogromnim kvotama, prijelazu i golovima, a UEFA prati sve promjene s uplatama širom svijeta. Sigurno će za ovaj dvoboj provesti istragu", dodao je Mirkov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibanez odigrao cijelu utakmicu za Zvezdu

Bivši dinamovac, Argentinac Lucho Ibanez odigrao je cijeli sporni susret za Zvezdu.

Dan nakon utakmice oglasili su se iz i tabora Zvezdinog najvećeg suparnika Partizana. "Nikada nisam vidio nešto slično, to je jedan od najtužnijih dana srpskog nogometa. To je katastrofa i spada u čisti kriminal", rekao je potpredsjednik Partizana Milorad Vučelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo