SKANDAL POTRESA SRPSKI NOGOMET: / Slavni igrač Crvene zvezde potpuno razotkriven - ima lažno ime i lagao je za godine?

Image
Foto: Profimedia

Navodno uopće nije rođen 1. rujna 1990. godine kako se do sada mislilo, već je pet godina stariji, odnosno rođen je 5. listopada 1985. godine

27.4.2021.
17:35
Profimedia
VOYO logo

Skandaloznu priču donose srpski mediji. Naime, slavni nogometaš Crvene zvezde i gabonski reprezentativac, Guelor Kanga, optužen je za lažiranje vlastitog rodnog lista i domovnice.

Navodno se Guelor Kanga uopće tako ne zove, već mu je pravo ime Kiaku-Kiaku Kianga, a isto tako navodno uopće nije rođen 1. rujna 1990. godine kako se do sada mislilo, već je pet godina stariji, odnosno rođen je 5. listopada 1985. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongo optužuje Kangu da je lažirao rodni list i domovnicu u trenutku kada prelazio u Gabon, odnosno kada je uzimao njihovo državljanstvo kako bi igrao za gabonsku reprezentaciju, za koju je usput rečeno, nastupio 47 puta.

Image

Guélor Kanga,Image: 575222579, License: Rights-managed, Restrictions: Při použití tohoto snímku povinnost uvést kredit ve formě: Michal Beránek / CNC / Profimedia, Model Release: no, Credit line: Profimedia

Kanga je, navodno, promijenio identitet na nagovor trenera kada je došao u redove jednog gabonskog drugoligaša jer klubovi tamo smiju imati samo određen broj stranaca, pa je navodno identitet promijenio kako bi izbjegao pravilo i kako bi mogao igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongo je uložio žalbu na Kangin slučaj pred Afričkom nogometnom konfederacijom i ako se dokaže da je doista lažirao isprave, bit će izbačen iz Kupa nacija, a jamačno će biti sankcioniran i u reprezentaciji kao i u Zvezdi s kojom ima ugovor do 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo