MORAJU DOBRO RAZMISLITI / Sjednica IO mora donijeti važnu odluku, a Boysi im poručili: 'Ističe vam vrijeme'

Image
Foto: PIXSELL

''Ističe vam vrijeme, ne testirajte naše strpljenje'', poručili su Boysi na utakmici s Osijekom

27.11.2023.
9:44
PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak će se od 17 sati sastati Izvršni odbor Dinama na čijoj će sjednici glavna tema biti Statut kluba i rasprava o prihvaćanju ili odbijanju zahtjeva navijača.

Image
TRAŽE ALTERNATIVU /

Na 'oranici' svladali Dinamo, a UEFA im je sada zabranila tamo igrati

Image
TRAŽE ALTERNATIVU /

Na 'oranici' svladali Dinamo, a UEFA im je sada zabranila tamo igrati

Mirko Barišić svojim je djelovanjem na posljednjoj Skupštini osigurao dovoljan broj ruku za verifikaciju iste, a oni koji su to sve omogućili bili su navijači predvođeni Bad Blue Boysima. Vođeni idealima i obećanjima od strane klupske vrhuške, Boysi su mobilizirali Dinamove kibice i tako u Skupštinu uspjeli ubaciti sedam povjerenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to rađeno je s ciljem, a to je promjena Statuta. Vječiti problem kluba je netransparentno vođenje i doslovno biranje u krug jedni drugih, na relaciji Skupština - Izvršni odbor, a kada je Radna skupina osnovana od strane Barišića iznijela plan novog Statuta, predsjednik kluba je zaštekao. Navijači traže da se demokratski bira 28 članova (od 60) Skupštine, dok bi od strane Izvršnog odbora bila izabrana 32 člana. Uz njih, mjesto u Skupštini imao bi i jedan predstavnik Grada Zagreba.

Obzirom da je šutnja predsjednika Barišića postala već preduga, nešto se počelo kuhati. A to nešto bila je nova Radna skupina na čelu s Nikolom Hanželom. Karlovački poduzetnik usko povezan s predsjednikom Dinama iznio je novi plan, po ključu 40+20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ističe vam vrijeme'

Dogovor i dalje nije postignut, iako su u više navrata navijači razgovarali s ljudima iz kluba. Izvora ima puno, jedni tvrde kako je dogovor postignut, te da će želje navijača biti uslišene, dok drugi smatraju kako od toga neće biti ništa. Izigraju li navijače, ljudi iz kluba ponovno će se naći na rafalnoj paljbi kao što je to nekad bilo.

Image
Foto: PIXSELL

''Ističe vam vrijeme, ne testirajte naše strpljenje'', poručili su Boysi na utakmici s Osijekom. U znak protesta, nekoliko baklji bilo je bačeno prema terenu, a nema sumnje kako bi klupski čelnici svojim (ne)djelovanjem ponovno mogli izazvati rat na relaciji navijači-klub. U svemu tome puno bi ispaštali i igrači koji zadnjih godina imaju bezrezervnu podršku najžešćih navijača, neovisno o tome kakve rezultate nižu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremešni predsjednik dao je puno obećanja onima koji su svih ovih godina uz klub, u dobru ili zlu. Oni su bili ti uz čiju je pomoć iz kluba maknut omraženi Zdravko Mamić, a sada je vrijeme za još jedan korak prema naprijed, a to je novi Statut.

Nakon današnje sjednice IO sve bi trebalo biti jasnije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo