SJEĆATE LI SE ŠTO SE DOGODILO UOČI TOTTENHAMA? / Sličnu situaciju sada proživljavaju mladi Vatreni, a čekaju ih problematični Englezi

Image

Zanimljivi su ti Englezi.

29.3.2021.
19:26
VOYO logo

Izgledalo je kao da ćemo se raspasti. Autogol Sandra Kulenovića sedam minuta prije kraja utakmice mogao je značiti katastrofu za hrvatsku U21 reprezentaciju, no nekako smo se ipak izvukli i, na kraju, zaslužili tri boda protiv Švicarske u dramatičnoj završnici.

Prva su to tri boda za hrvatsku U21 reprezentaciju na europskim prvenstvima u povijesti, no ova generacija ima puno više potencijala od toga da bude odgovor na pitanje na nekom kvizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena mentalnog sklopa

Rijetki su primijetili poveznicu Dinamove senzacije protiv Tottenhama i dosadašnjeg nastupa mladih Vatrenih na europskom prvenstvu. Dakako, Dinamovi nogometaši igraju važnu ulogu u postavi Igora Bišćana, no izjava Luke Ivanušeca nakon poraza Dinama od Tottenhama i poraza mlade reprezentacije od Portugala gotovo je identična. Ivanušec, jedan od predstavnika Dinamove mlade garde, izjavio je nakon tih utakmica kako bi volio da su igrali više napadački nogomet.

Bio je u pravu, kao i Dinamo protiv Tottenhama, i mladi Vatreni su se u prvoj utakmici protiv Portugala praktički prepustili sudbini, da bi se tek u drugoj utakmici protiv Švicarske oslobodili i počeli igrati nogomet i preuzeli sudbinu u svoje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bišćan je pogodio protiv Švicaraca. Igrao je u ofenzivnijem sastavu, Vizingeru je vjerovao više nego Kulenoviću u ovom slučaju, a ovaj mu je odgovorio pogotkom u maniri vrhunskih svjetskih centarfora. Također, Nikola Moro i Luka Ivanušec pokazali su o kako se kvalitetnim igračima radi. Imati 3:0 nakon 64 minute na europskom prvenstvu protiv bilo koga velika je stvar i želimo vjerovati da je to prava vrijednost ove hrvatske generacije.

Srijeda nam donosi jedinstvenu priliku da se plasiramo u drugi krug natjecanja, a na putu nam stoje Englezi koji su dosad izgubili dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj je skupini doista zanimljiva situacija. Nakon dva odigrana kola Portugal je na prvom mjestu skupine D sa šest bodova, Hrvatska je druga s tri, isto koliko ima i trećeplasirana Švicarska, a na dnu se nalazi Engleska bez bodova. Niti jedna reprezentacija, pa ni prvoplasirani Portugal, još nije osigurao četvrtfinale jer postoji mogućnost da u zadnjem kolu tri ekipe budu bodovno izjednačene i da će odlučivati gol razlika.

Image
Image

Hrvatska - Švicarska, Moro slavi pogodak

Skupa momčad, nula bodova

Zanimljivi su ti Englezi. Na početku su slovili kao sigurni putnici u drugi krug i jedna od najjačih reprezentacija na cijelom prvenstvu, a sad ih samo čudo može spasiti da uhvate drugo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda je najveći engleski problem što su tradicionalno precijenjeni. Prema Transfermarktu engleska U21 reprezentacija vrijedi gotovo koliko i hrvatska A selekcija, 325 milijuna eura ukupno, da budemo precizni. Vatreni seniori, za usporedbu vrijede 348 milijuna eura.

Brojke mogu zavarati, kao što vidimo, ali nekad mogu i pokazati u kakvom je stanju momčad. Dovoljno je o ovim Englezima reći da iz igre još nisu zapucali u okvir protivničkog gola. Pazite, tu govorimo o igračima na čiji razvoj računaju najjači klubovi Premier lige, a neki od tih igrača imaju već ozbiljne minutaže u tim klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako sad na prvu izgleda da Englezima nije baš stalo do ovog natjecanja i da su tu samo da ga odrade, vjerujte da nije tako. U21 selekcije se prate jer su to dečki koji su dobrano zagazili u seniorske godine i tamošnji mediji već su ih dobro "oprali" nakon ovog drugog poraza. Ovo malo digniteta što im je ostalo mogu spasiti pobjedom protiv Hrvatske koja im je zadala toliko bolan poraz na Svjetskom prvenstvu 2018. i od koje sigurno imaju komplekse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako onda protiv Engleza? Realno, Hrvatska u toj utakmici nema što izgubiti i to je jedan od razloga da se momčad postavi kao protiv Švicarske, a ne kao protiv Portugala. Englezi, s druge strane, imaju na kocki svoje zvijezde i njihove previsoke cijene koje bi se mogle strmoglaviti.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo