NAPREDUJE U KARIJERI / Pamtite li ovog majstora? Odavno već nije u Dinamu, a sada radi veliki transfer i donosi na Maksimir gomilu novca

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U Herthi ga čeka teška situacija jer klub se prošle sezone jedva izborio za opstanak

5.7.2022.
16:53
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometaš i nekadašnji igrač Dinama, Ivan Šunjić, ovoga bi ljeta mogao ostvariti svoj najveći transfer. Šunjić je igrač koji je prošao Dinamovu nogometnu školu, igrao je i za Lokomotivu, a najblistavije dane na Maksimiru doživio je pod Nenadom Bjelicom kada je bio proglašen nasljednikom Arijana Ademija.

Ipak, Dinamo je 2019. godine iskoristio dobar glas o Šunjiću i prodao ga Birminghamu za nemalih osam milijuna eura. Na Šunjićevu žalost Birmingham životari u Championshipu i to uglavnom po dnu ljestvice, ali on je tamo bio jedan od najboljih i sada se zato našao na meti Herthe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Okoristit će se i Dinamo

Bild tvrdi je Šunjić već odradio liječnički pregled i još samo čeka potpis za slavni klub Bundeslige. Šunjić, koji je za Engleze odigrao 132 utakmice, upisao šest golova i tri asistencije, trenutno vrijedi četiri milijuna eura i ima važeći ugovor do 2024. godine, tako da će ga Hertha sigurno platiti više.

U Herthi ga čeka teška situacija jer klub se prošle sezone jedva izborio za opstanak, odnosno, u doigravanju su jedva svladali drugoligaša HSV-a i spasili se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u cijeloj priči okoristit će se i Dinamo i to kako. Naime, prilikom transfera u Birmingham, Dinamo je dogovorio i postotak od prodaje. Dinamu će pripasti čak 30 posto od iznosa Šunjićeve prodaje iz Birminghama u Herthu i to će biti sasvim pristojna svota novca, pogotovo jer se radi o igraču na kojeg su već gotovo svi zaboravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo