SJEĆATE LI SE KAZUYOSHIJA MIURE? / Bivši dinamovac u 51. godini potpisao novi ugovor

Image
Foto: AFP, TORU YAMANAKA

Sedam dana nakon što je proslavio 50. rođendan zaigrao u drugoj japanskoj ligi te srušio rekord koji je do tada držao Sir Stanley Matthwes.

11.1.2018.
17:08
AFP, TORU YAMANAKA
VOYO logo

Japanska nogometna legenda i bivši igrač zagrebačkog Dinama 50-godišnji Kazuyoshi Miura produžio je ugovor s Yokohamom, klubu koji nastupa u drugoj japanskoj ligi, za koji je u prošloj sezoni odigrao 12 utakmica i postigao jedan pogodak te popravio rekord najstarijeg strijelca u profesionalnom nogometu, koji mu je već pripadao.

Miura će tako ući u svoju 33. profesionalnu sezonu svoje karijere koju je započeo 1986. godine u dresu brazilskog Santosa. Sve do 1990. godine Miura je igrao za brazilske klubove, a od 1990. do 1998. odigrao je 192 prvenstvene utakmice za japanski Yomiuri/Verdy Kawasaki i postigao 100 pogodaka. Sezonu 1994/95. proveo je na posudbi u talijanskoj Genoi za koju je odigrao 21 utakmicu u Serie A i postigao jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HNL-u se nije proslavio

U sezoni 1998/99. Miura je već kao 32-godišnji veteran stigao u zagrebački Dinamo, koji je tada nosio ime Croatia, za koji je japanski nogometaš odigrao 12 utakmica u Prvoj HNL, ali nije uspio postići pogodak. Tako je Dinamo ostao jedini klub za koji je 'Kralj Kazu' zaigrao, a u kojem se nije upisao među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miuru smatraju prvom istinskom japanskom nogometnom zvijezdom, a u 89 nastupa za reprezentaciju postigao je 55 golova.

Od 2005. godine Miura je stalni član Yokohame, za koju je u ožujku prošle godine, sedam dana nakon što je proslavio 50. rođendan, zaigrao u drugoj japanskoj ligi te srušio rekord koji je do tada držao Sir Stanley Matthwes. Miura će 26. veljače proslaviti 51. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo