SJEĆATE LI IH SE? / Bili su Barcelonini dragulji, a danas igraju posvuda, pa i u trećoj ligi

Image
Foto: AFP, JORGE GUERRERO

Gdje će sljedeće sezone igrati hrvatski nogometaš Alen Halilović, još je uvijek pitanje bez odgovora.

14.5.2016.
10:50
AFP, JORGE GUERRERO
VOYO logo

Halilović je u ljeto 2014. prešao iz Dinama u Barcelonu s nepunih 18 godina. Prvu je sezonu proveo u B momčadi koja se natjecala i ispala iz druge španjolske lige, a posljednjih je mjeseci igrao vrlo dobro u dresu Sportinga. U trenutku kad je napuštao Zagreb bio je označen kao nogometni dragulj, neki su pretjerivali nazivajući ga hrvatskim Messijem, a malo je tko sumnjao da se radi o budućoj Barceloninoj zvijezdi. No, u katalonskom je divu jako teško uspjeti, posljednjih je godina bilo puno talenata kojima je prognozirana blistava budućnost, ali nikad nisu uspjeli na Camp Nouu. Ne tvrdimo da će isto biti i s Halilovićem, ali vas u nastavku podsjećamo na neke od njih.

Bojan Krkić (25)

On je čak i skupio više od 100 nastupa za Barcelonu, ali nikad nije uspio izboriti mjesto u udarnoj momčadi iako je bio predodređen za zvijezdu. Pokušavao je kasnije u Romi, Milanu i Ajaxu, ali njegove su igre bile daleko od onih kakve su najavljivane kad je bio tinejdžer. Danas igra za Stoke City u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristian Telo (24)

Krilni napadač nije imao previše šanse u žestokoj konkurenciji u Barceloni iako je formalno i dalje njezin član. Ovu je sezonu počeo na posudbi u Portu gdje se nije iskazao, pa je u siječnju poslan u Fiorentinu gdje igra promjenjivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Montoya (25)

Trebao je biti nasljednik Danija Alvesa na desnom boku, ali Barcelona će morati potražiti drugo rješenje. Početkom ove sezone je posuđen Interu, ali nije to bilo sretno rješenje, pa je na zimu preusmjeren u Betis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marc Muniesa (24)

Stoper koji je igrao za španjolsku reprezentaciju u svim dobnim kategorijama osim seniorske. U Barceloni nikad nije dobio pravu priliku, a danas je, kao i Krkić, u Stokeu gdje je češće na klupi nego u igri.

Andreu Fontas (26)

Još jedan stoper i bivši mladi španjolski reprezentativac. Od 2013. je u Celti gdje je igrao solidno sve do ove sezone koju mu je potpuno uništila ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giovani dos Santos (27)

Meksički napadač je došao u La Masiju kao 11-godišnjak, u tinejdžerskim je godinama smatran velikim talentom, ali stvari se nisu razvijale prema predviđanjima. Već kao 19-godišnjak je otišao u Tottenham, ali ni tamo nije pronašao sreću. Prešao je potom u Mallorcu, pa Villarreal, a danas je u Los Angeles Galaxyju u američkom MLS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonathan dos Santos (26)

Brat prethodno navedenoga, zajedno s njim je došao u Barceloninu akademiju i sve do 2014. je pokušavao probiti se u katalonskom velikanu. No, nio on nije uspio i danas je član Villarreala.

Keirrison (27)

Brazilac je došao u Barcelonu 2009. kao 20-godišnjak i buduća napadačka zvijezda. Selio se s posudbe na posudbu, ali nigdje nije ispunio velika očekivanja, pa danas igra u trećoj brazilskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, LLUIS GENE
Image
Foto: AFP, LLUIS GENE

Keirrison

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo