Širić napustio zatvor: 'Ako me rat nije ubio neće ni ovo'

8.3.2012.
15:24
VOYO logo

Dvojica moćnika sudačke nogometne organizacije u zatvoru su od 9. prosinca prošle godine kada im je određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućeg ponavljanja kaznenog djela. Širić i Djedović optuženi su za primanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti u sudačkoj organizaciji.

Dobri prijatelji Vlatka Markovića uhićeni su nakon što im je predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš u ulozi USKOK-ova tajnog agenta predao označene novčanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako me rat nije ubio, neće ni ovo. Dobro se osjećam i dobrog sam zdravstvenog stanja.Kratio sam vrijeme igrajući šah i 'Čovječe, ne ljuti se'", prenosi Gol.hr Širićevu izjavu nakon izlaska iz zatvora.

Sud je nakon tri mjeseca pritvora i nedavne odluke HNS-a o doživotnom izbacivanju Širića i Djedovića iz nogometa procijenio kako više nema opasnosti od utjecaja na svjedoke. Tijekom tromjesečnog perioda USKOK je ispitao više od stotinu svjedoka u ovom slučaju, a u istom se vremenu pojavila i neslužbena informacija da je jedan od sudaca 'progovorio'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je na slobodu pustio i bivšeg tajnika Udruge prvoligaša Nevena Šprajcera, koji je također optužen za zlouporabu položaja i davanje mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo