'Je li u redu da meni cijeli stadion viče da sam cigan?'

'Svi misle da je rasizam crno ili bijelo i obično se jedna strana odredi za žrtvu. Patrick Vieira mi je jednom rekao da sam 'cigansko go***', a ja njemu uzvratio da je 'crno go***'.

17.12.2012.
20:27
VOYO logo

Nakon što je igrač Manchester Cityja i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov optužen za rasizam jer je je na utakmici protiv Newcastlea uvrijedio jednog navijača Svraka koji je tijekom zagrijavanja nosio albansku zastavu, izbornik Srbije Siniša Mihajlović je rekao da je pričao s igračem i da se njegov status u nacionalnoj momčadi neće promijeniti.

Prisjetio se i kako je i sam imao iste probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je veliki problem koji se često pojednostavljuje. Svi misle da je rasizam 'crno ili bijelo' i obično se jedna strana odredi za žrtvu. Patrick Vieira mi je jednom rekao da sam 'cigansko go***', a ja njemu uzvratio da je 'crno go***'. I zašto sam ja onda rasist, a on nije? Je li u redu da meni cijeli stadion viče da sam cigan? Je li to rasizam?", zapitao se Mihajlović koji je komentirao i kaznu Srbima od 80 tisuća eura i jedne utakmice bez publike zbog incidenta na susretu mlade reprezentacije protiv Engleske.

"Nijedna kazna ne može biti dobra, ali ova je ipak prihvatljiva. Diglo se mnogo prašine poslije te utakmice i mislim da je moglo biti i gore. Čuo sam da se govori i o žalbama, ali se nadam da će ostati na ovome. Ne čudim se ni pritiscima iz Engleske, očekivao sam ih. Velika riba uvijek jede malu, to je uobičajeno", smatra Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo