'Ako Hrvati žele, neka viču, vrijeđaju, pljuju... Ja to baš volim!'

Utakmica između Hrvatske i Srbije na Maksimiru i 22. ožujka sve su bliže. U Zagrebu i ostatku Hrvatske vjerojatno će zavladati užarena atmosfera, stoga u oba Saveza pokušavaju smiriti strasti.

15.1.2013.
12:47
VOYO logo

Prvi je krenuo izbornik Orlova, Siniša Mihajlović.

"Nadam se da se ozračje među ljudima promijenilo na bolje u odnosu na 2000. godinu kada je Jugoslavija gostovala u Zagrebu. Nadam se da će na tribinama u Zagrebu i u Beogradu biti manje mržnje nego što je bilo onda. Što se tiče mojih igrača i Nogometnog saveza Srbije, jamčim da ćemo se ponašati korektno i da će nam na pameti biti samo nogomet, predlagao sam čak i da plješćemo hrvatskoj himni", istaknuo je Mihajlović i istaknuo da je zakopao ratne sjekire s hrvatskim izbornikom Igorom Štimcem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davao sam izjavu za neke engleske medije kad mi je Štimac prišao i pružio mi ruku. Uzvratio sam na isti način. Sjeli smo, popili kavu i otvoreno popričali o svemu. Izgladili stvari, smirili tenzije uoči međusobnih utakmica Hrvatske i Srbije. Mislim da je to bitno. Prošlo je puno godina, odrasli smo ljudi."

No ipak, svjestan je Mihajlović što ga čeka u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Hrvati baš žele, neka idu na mene u Zagrebu, neka viču, neka me vrijeđaju, pljuju. Spreman sam sve to otrpjeti! Nije to meni nikakav problem, ja to baš volim."

Izbornik Srbije najavio je kako će se njegova momčad postaviti na Maksimiru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat ćemo otvoreno, tražiti pobjedu kao i u svakoj utakmici. Štimcu je lakše, Hrvatska može izgubiti od nas i još uvijek će imati tri boda više u odnosu na Srbiju", zaključio je u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo