SJEĆATE SE OVOG KRALJA? / Sin legendarnog njemačkog nogometaša može igrati i za Hrvatsku. Trpa kao lud i čini se da je jednako dobar kao i tata

Image

Ove sezone jedan je od najboljih igrača U-17 momčadi Stuttgarta i ima četiri gola u prvih šest utakmica

28.10.2021.
21:59
VOYO logo

Mnogi ga pamte po fantastičnim golovima, neki ga pamte po onoj slavnoj stiliziranoj bradici, nekima je ostao u sjećanju kao Nijemac pomalo egzotčina porijekla, ali svi će se složiti da je Kevin Kurany jedna od nogometnih ikona.

E sada, nekadašnji centarfor njemačke reprezentacije, Stuttgarta, Schalkea, Dinama Moskve i Hoffenheima, izgleda je dobio jednako kvalitetnog nasljednika. Kuranyjev sin Karlo Kurany trenutno igra za omladinsku pogon Stuttgarta i zapravo ide istim stopama kao i njegov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali Kurany je ove sezone jedan od najboljih igrača U-17 momčadi Stuttgarta i ima četiri gola u prvih šest utakmica regionalne Bundeslige, a o njemu pišemo jer bi, ako se tako odluči, mogao zaigrati i za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mama je iz Hrvatske

Spomenuli smo kako je Kevin Kurany pomalo egzotična porijekla, a pritom smo mislili da mu je otac Nijemac, da je rođen u Brazilu i da mu je majka s Paname. Kevin je na kraju odabrao igrati za Njemačku, a njegov će sin također moći odlučivati o tome za koga će nastupati samo što će među opcijama biti i Hrvatska.

Karlova majka je Viktorija Pelčić, Hrvatica koja se prije 14 godina udala za Kevina Kuranyja. Posljednje vrijeme pokrenut je svojevrstan trend u kojem mladi igrači hrvatskih korijena koji su rođeni u Njemačkoj ili Austriji biraju igrati za Hrvatsku. Dobili smo tako Luku Sučića koji je rođen u Linzu, Josipa Stanišića koji je rodom iz Munchena i Gabriela Vidovića koji je rođen u Augsburgu. Pa zašto im se ne bi pridružio i mladi Kurany?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo