ŠIMUNIĆ PODIGAO PRAŠINU U SRBIJI: / 'Zar te nije sramota? Veličao je ustaštvo, a evo što kaže o krvničkom startu'

Image

Bivši Vatreni je, kao i uvijek, bio bez dlake na jeziku

29.7.2019.
14:52
VOYO logo

Bio je brz, ali ne dovoljno brz. Tako glasi izjava bivšeg hrvatskog reprezentativca JosipaŠimunića koja je podigla prašinu u Srbiji. Izrekao ju je sredinom mjeseca tijekom gostovanja u emisiji The Knight Train koja je bila posvećena Melbourne Knightsima, klubu koji su osnovali hrvatski iseljenici. Ona se odnosila na start nad MiralemomSulejmanijem tijekom susreta između Hrvatske i Srbije 6. rujna 2013. u sklopu kvalifikacija za SP u Brazilu.

Image
ŠIMUNIĆ SE PRISJETIO TRENUTKA KAD JE BRUTALNIM POTEZOM ZAPALIO BEOGRAD: /

'Publika je bila neprijateljska...'

Image
ŠIMUNIĆ SE PRISJETIO TRENUTKA KAD JE BRUTALNIM POTEZOM ZAPALIO BEOGRAD: /

'Publika je bila neprijateljska...'

Sulejmani se sjurio prema golu Vatrenih pri rezultatu 1-1, međutim Šimunić nije dopustio da zabije pogodak. Brutalno ga je pokosio nakon čega je isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar te nije sramota? Hrvat progovorio o prekršaju nad Sulejmanijem! Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!", naslov je na portalu Alo.rs kojim su popratili Šimunićev komentar.

Ostali bez SP-a

"Orlovima je bila potrebna pobjeda kako bi ostali u utrci za plasman na Mundijal, a kada je Miralem Sulejmani krenuo po gol u 'otvorenu kontru' u 80. minutu, pri rezultatu 1:1, dogodio se jedan od užasnijih startova kome je svjedočila beogradska Marakana. Odmah poslije utakmice Hrvat je uputio javnu ispriku Sulejmaniju, ali pitanje je koliko je to bilo iskreno jer je sve šokirao svojom izjavom na jednoj australskoj radijskoj stanici. Šimunić je poslije ovog meča u Beogradu upisao samo još jedan nastup za nacionalni tim, ali prije svega zbog kazne UEFA-e koja se odnosila na ustaški poklič ovog nogometnog veterana", piše Alo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvat progovorio poslije gotovo šest godina od krvničkog starta na Marakani: Skandalozna izjava Josipa Šimunića o startu nad Sulejmanijem: Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!", naslov je u Kuriru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ga mogao stići

"Hrvat je krvnički uklizao Sulejmaniju kojeg nije mogao stići i na taj način spriječio gotovo čist gol. Odmah poslije utakmice Hrvat se javno ispričao Sulejmaniju zbog starta, ali pitanje je koliko je to bilo iskreno jer je sve šokirao svojom izjavom: 'Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz!', kazao je Šimunić koji je u jednom od prethodnih intervjua kazao da bi unatoč crvenom kartonu i ozljedi rivala - to ponovio.

Ovim remijem Hrvatska je izborila plasman na SP, gdje se doduše i nije proslavila. Šimunić je poslije ovog susreta u Beogradu upisao samo još jedan nastup za nacionalni tim, ali prije svega zbog kazne UEFA-e koja se odnosila na ustaški poklič", navodi Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je brz, ali ne dovoljno brz! Šimunić veličao ustaštvo, a sad je progovorio o pogibeljnom startu nad Sulejmanijem na meču Srbija-Hrvatska", naslov je pak kojim je Blic popratio njegov intervju.

"Josip Šimunić je imao burnu nogometnu karijeru. Tu i tamo neki uspjeh, ali i mnogo problematičnih situacija. Recimo, veličanje ustaštva ili pogibljeni start nad Miralemom Sulajemanijem na meču Srbija - Hrvatska na Marakani", piše Blic koji je prenio još jednu njegovu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrao sam mnogo utakmica, ali mi je bilo jako teško da igram u takvoj atmosferi. Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu. No, na kraju mi se svidjelo", zaključio je Šimunić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo