Simpatičnom Dinamu skandirao cijeli Bernabéu!

Na kraju je to bila antologijska utakmica. Real je pobijedio 6:2, Jurčić je skakutao uz gol-liniju, Mourinho više pričao s pomoćnicima nego gledao, a 60.

23.11.2011.
1:01
VOYO logo

Unatoč izostanku najjačih pojedinaca, Ronalda, Di Marije, Casillasa, Kake i Khedire, Real je protiv Dinama pokazao svu svoju nadmoć. Teško je i bilo gledati otvaranje utakmice u kojoj je madridski stroj za samo 20 minuta Modrima utrpao četiri komada.

No, zadnjih pola sata, kada je Kelava već šesti put vadio loptu iz svoje mreže, ali u međuvremenu u šest navrata skidao čiste zicere, domaćini su ubacili u nižu brzinu, što su nogometaši Krune Jurčića uspjeli iskoristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka čast, bilo je teško, ali u zadnjih deset minuta Beqiraj i Tomečak uspjeli su barem donekle spasiti obraz hrvatskog prvaka.

No, krenimo redom. Silovito su Madriđani otvorili oba poluvremena. Već u devetoj minuti imali su 3:0. Tri sjajne akcije kao iz udžbenika i tri gola u mreži sasvim nemoćnog Kelave. Već u drugoj Benzema je odmjerenim udarcem pogodio za vodstvo, četiri minute poslije zabio je Callejón, a novi pogodak stigao je samo tri minute poslije, egzekutor je bio Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 11 minuta poslije Özil je zabio za 4:0, prvo je Kelava sjajno skinuo udarac Higuaina, ali je Nijemac natrčao na odbijanac. U cijelom prvom dijelu Dinamovi igrači djelovali su kao da su im se odsjekle noge.

Ni nastavak susreta nije krenuo ništa bolje za hrvatskog prvaka, već u 49. minuti svoj drugi pogodak postigao je Callejón. Nastavak velike golijade dogodio se u 66. kada je i Benzema pogodio po drugi put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom se trenutku činilo kako bi ovo mogao biti najveći poraz jedne momčadi u Ligi prvaka, no Real je stao, a Dinamo se počeo oslobađati grča kojeg se nije riješio do 15 minuta prije kraja.

Fatos Beqiraj u 81. je minuti lijepim trzajem glave s prve vratnice u gol zakucao kvalitetno ubacivanje Luisa Ibañeza s lijeve strane, da bi u 90. minuti Ivan Tomečak, nakon što je kapetan Milan Badelj iz uklizavanja ubacio loptu pred gol iskosa s desne strane 16-erca, drugi put savladao Antonija Adana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Krunoslava Jurčića upisali su tako u Madridu svoj najteži ovosezonski poraz u Ligi prvaka, ali su napokon zabili, i to dva puta.

Vrijedi istaknuti sjajnu atmosferu na tribinama koju su priredili navijači s obje strane, a najljepši trenutak dogodio se pred kraj susreta kada su domaćini počeli skandirati ime svog nekadašnjeg velikog strijelca Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Liga prvaka

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo